fbpx

Word zendeling

Geven

Nieuwe grond ontginnen in de woestijn in Israël

1 mei 2018

Drie jonge mensen hebben uitzicht op woestijn Israël vanaf boven

Nieuwe grond ontginnen in de woestijn in Israël

1 mei 2018

De woestijn en de dorre plaatsen zullen hierover vrolijk zijn, en de wildernis zal zich verheugen, en zal bloeien als een roos (Jesaja 35:1).Dit profeteerde de profeet Jesaja lang geleden. We zien ernaar uit dat de woestijn een vruchtbaar veld wordt. Ook in geestelijk opzicht!

“Kinderen en jongeren werden tegen ons opgestookt en ramen bespuwd.”

Vanaf januari dit jaar zijn we officieel weer begonnen met de opening van het inloophuis. De eerste maanden waren roerig en onrustig… Met de nodige demonstraties voor de deur en nodige aanvaringen met sommige rabbijnen. Van hun kant waren er regelmatig scheldpartijen. Ook werden studenten van een Talmoed school gestuurd om stennis te maken. Kinderen en jongeren werden tegen ons opgestookt en ramen bespuwd. Er stond regelmatig iemand van de burgerlijke gemeente voor de deur van het inloophuis om mensen te waarschuwen om daar vooral niet naar binnen te gaan. Helaas werd er door hen veel óver ons gesproken, maar niet mét ons. Maar, juist door alle negatieve aandacht kreeg de plaats bekendheid! Ondanks alle waarschuwingen kwam een Joodse man binnen en concludeerde: “Hier is de vreze des Here aanwezig, en  ik zie dat jullie God liefhebben! Heel Dinoma moet naar deze plaats komen om van jullie te leren.” Het ontroerde ons zeer.

“Geachte rabbi, het waren mijn zonden die Hem aan het kruis brachten.”

Een aantal keren kwamen “geestelijke leiders” naar binnen, duidelijk om ons uit te dagen. “Weet jij hoe Jezus aan zijn einde is gekomen?” vroeg één van hen me. Ze gaven zelf antwoord: “En jij, jij weet wel wie Hem gekruisigd hebben hè? Wij! De Joden!  Albert keek hem aan en zei: “Geachte rabbi, het waren mijn zonden die Hem aan het kruis brachten”, zoals in Jesaja 53 staat. Zijn mond viel open van verbazing.

De laatste maanden is de sfeer anders geworden. Er gebeuren steeds weer bijzondere dingen. Geweldig dat de Heere deze deur voor ons geopend heeft! Er is een plaats ontstaan voor ontmoeting en gesprek, maar blijkbaar ook een plaats waar licht verspreid wordt zonder woorden. Een Joodse jongeman die een tijdje in het inloophuis had gezeten merkte het op: “Wat een lichte plaats is dit! Ja, ik bedoel niet veel lamplicht, maar geestelijk licht.”We kunnen veel verhalen vertellen over de ervaringen en over de reacties van de bezoekers van het inloophuis. We denken aan die mensen die zeiden: “Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik met christenen praat”.

Albert & Esther Knoester zijn al bijna tien jaar uitgezonden naar Dinoma in Israël. Ze zijn actief in de Negev-woestijn, waaar ze begonnen zijn met een “inloophuis”. Wilt u meer over ze weten? Bekijk ook eens dit filmpje

Door: Esther Knoester (Israël)

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...