fbpx

Word zendeling

Geven

“Nooit gedacht dat ik dit zou doen als zendeling”

25 apr 2019

Zendeling silhouet jonge vrouw met ondergaande zon op achtergrond

“Nooit gedacht dat ik dit zou doen als zendeling”

25 apr 2019

Een tijdje terug vroeg ik om gebed voor onze tochten naar ver afgelegen dorpen. Dit werk is voor nu afgerond en het was een rijke tijd om op terug te kijken. In diverse dorpen zijn mensen tot geloof gekomen! Daar waar al een nieuwe gemeente was ontstaan zijn er zelfs meerdere gelovigen toegevoegd. Er is hard gewerkt, niet alleen door ons team van westerlingen, maar juist ook door de lokale voorgangers en evangelisten. Wat dankbaar en bemoedigend om te zien!

Gebed werkt!

Naast de serieuze noot wil ik je ook nog even iets luchtigs vertellen, zodat je kunt meeleven met de grappige kanten van het leven als zendeling.

In een dorpje verderop vordert de bouw van een nieuw kerkgebouw zeer snel. Telkens als ik op bezoek kom ben ik weer verbaasd over hoe snel de bouw gaat en hoe enthousiast men is om mee te werken aan de bouw.

“Ik voel me net de koningin”

Als ik kom word ik telkens meegesleept naar het bouwterrein. Ik voel me net de koningin, want de hele delegatie familieleden volgt ons, ik moet alle bouwvakkers een hand schudden en even de opzichter begroeten. Wat zijn het toch een hartelijke en vriendelijke mensen hier!

De laatste keer kreeg ik er de lachkriebels van! Onze dominee en collega liet mij alles zien wat er was gedaan. Ook de zojuist aangelegde toiletten moesten getoond worden. Ik klom achter hem aan, de hoge stap op het gebouwtje in. De treden zijn nog niet aangelegd. Binnen bespraken we of er nu nog een dak op de toiletten moest, of dat je zo onder de open hemel gaat… Wat hier dus meestal het geval is!

Klimmen en klauteren

Na deze inspectie van het toiletgebouwtje ging de hele delegatie naar het kerkgebouw. De voorganger gaf uitleg over waar hij het kruis wilde hebben, hoe groot het moest worden en liet het nieuwe magazijn zien. Ondertussen klauter ik van de ene zandheuvel over het andere cementbergje, oppassend dat ik niet struikel over wat losse stenen.

Ik hoop dat je het een beetje voor je ziet! Ik kreeg er de lachkriebels van. Ik heb nooit gedacht dat ik ooit zulke dingen zou doen toen ik de zending in ging! Wat is het leven hier toch afwisselend en vol verrassingen!

Door: Heleen Veen

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.