fbpx

Word zendeling

Geven

Onder de indruk van Oekraïense medechristenen

10 mrt 2022

Onder de indruk van Oekraïense medechristenen

10 mrt 2022

In Oekraïne reageren onze broers en zussen vol meeleven op de oorlog in hun land. Maar liefst 600 zusterkerken spelen actief in op de behoeften van de vele vluchtelingen. Zij fungeren als toevluchtshaven voor vluchtelingen in heel Oekraïne. We zijn erg onder de indruk van de veerkracht van onze Oekraïense medechristenen. Te midden van de chaos, de pijn en het verdriet blijven zij de liefde van Jezus doorgeven.

Terwijl de lokale voedselvoorraden op dreigen te raken, horen we vanuit onze zusterkerken dat zij logistieke centra hebben ingericht waar mensen klaarstaan om hulp te ontvangen en uit te delen. Zo zijn er deze week meerdere vrachtwagens met goederen vanuit het westen naar hulpbehoevende gebieden in het oosten gegaan.

Te midden van de oorlog blijft toch ook het gewone leven – zo goed en zo kwaad als het gaat – doorgaan. Een kerk in Kiev hield deze week een bruiloft, in de buitenwijken van dezelfde stad werden twee mannen gedoopt en in Donetsk deelde een kerk voedsel uit aan iedereen die hun kerk binnenkwam.

Terwijl de oorlog voortduurt zijn jullie gebeden en giften meer dan ooit nodig. Blijf alsjeblieft bidden dat de vrede terugkeert in Oekraïne. Bid om Gods troost voor degenen die hun familie en hun thuis hebben verloren. Bid dat de plannen voor de humanitaire corridors mogen slagen, zodat de mensen in nood met de juiste hulp kunnen worden bereikt.

Je gift wordt direct besteed aan het verlenen van noodhulp via de lokale kerken in Oekraïne en de grensregio’s.

Nieuwste berichten

Beschikbaar zijn. En jij?

Beschikbaar zijn. En jij?

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een ...
Je netwerk is groter dan je denkt!

Je netwerk is groter dan je denkt!

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als ...
Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Dorien is Nederlandse en is sinds 2017 getrouwd met Gaspar uit Ghana. Na een periode ...
Word ook Mission Partner

Word ook Mission Partner

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...