fbpx

Word zendeling

Geven

Paulien Vervoorn coacht voor India met preek tandoori

13 jan 2021

Paulien Vervoorn in India voor Taj Mahal

Paulien Vervoorn coacht voor India met preek tandoori

13 jan 2021

Paulien Vervoorn (Geloofwaardig Spreken) roostert een week vrij om twintig sprekers en voorgangers feedback te geven op hun preek. In de week van 25 t/m 29 januari geeft ze hen de ingrediënten om hun preek te verfijnen. De volledige opbrengst van de coachingsgesprekken gaat naar India, in samen werking met zes christelijke organisaties die ze met eigen ogen aan het werk heeft gezien. CAMA Zending is één van deze organisaties. 

Wat is preek tandoori?

Kip tandoori is een bekend Indiaas gerecht met kip, dat in een tandoor, een kleioven, wordt gebakken. Stel je voor dat je bij het bereiden feedback zou krijgen van een professionele kok. Hij zal vast aanwijzingen krijgen over de ingrediënten (snufje meer, snufje minder) en de wijze van bereiden en opdienen. Zo geeft Paulien Vervoorn feedback om preken te verfijnen.

Paulien zal in deze week maar liefst twintig preken bekijken en bespreken. Online bespreekt ze tijdens een gesprek van anderhalf uur met welke ingrediënten de preek verfijnd kan worden. Zodat de preek nog meer impact heeft. Want Gods goede nieuws is het waard dat we dat goed communiceren!

Aandacht voor India

Afgelopen vijf winters bezocht Paulien het immense land, en ook op dit moment zou ze er zijn. Ze mist de zee en de zon, de prachtige kleuren en heerlijke geuren, de smaak van de curry’s, maar vooral haar Indiase vrienden. Zij vertelden haar over armoede, onrecht en gebrek aan godsdienstvrijheid. Tijdens de coronacrisis worden hun verhalen schrijnender. Voorgangers kunnen hun gemeenteleden niet bezoeken, de allerarmsten kunnen zich onvoldoende beschermen tegen het virus en nog meer kinderen dan voorheen zijn slachtoffer van cyberseks.

Een van de weken die ze deze winter in India zou zijn, maakt ze daarom vrij om alsnog van betekenis te zijn. De opbrengst gaat naar organisaties die ze met eigen ogen aan het werk heeft gezien, namelijk CAMA Zending, IJM, Lume / Verre Naasten, Open Doors, Wycliffe Bijbelvertalers en World Vision.

Sinds 2012 geeft Paulien Vervoorn vanuit Geloofwaardig Spreken (s)preektrainingen voor een kerk met impact.

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...