fbpx

Word zendeling

Geven

Peter en Annie getuigen van Jezus: heel het dorp mag het horen!

18 jun 2020

Zendelingen Peter en Annie springen in de lucht samen met hun kinderen

Peter en Annie getuigen van Jezus: heel het dorp mag het horen!

18 jun 2020

De lokale kerk helpen een team te starten om de gemeenschap te dienen , een sing-out houden vanaf het balkon, jarige gemeenteleden toezingen vanaf de straat, ouderen bemoedigen in een verzorgingshuis: Peter & Annie Verhoef uit Portugal draaien hun hand er niet voor om. CAMA zendelingen zijn erg innovatief en vrijmoedig in deze Coronatijd!

“Zo Peter & Annie. Jullie zijn drukker dan voor Corona, of niet?

‘Onze tijdsindeling is behoorlijk veranderd, maar het is inderdaad niet rustiger geworden. Vooral Peter heeft veel nieuwe en spontane ideeën’, vertelt Annie aan de telefoon. ‘Het is bijzonder hoeveel impact we kunnen hebben tijdens deze Coronacrisis. We zijn allerlei initiatieven gestart vanuit onze lokale kerk, om de  gemeenschap te dienen. Mensen weten dat we christen zijn en dit niet zomaar doen. Dat is mooi!’

Kunnen jullie iets meer vertellen over de balkon sing-out bijvoorbeeld?

‘Ja natuurlijk!’ vertelt Peter enthousiast. ‘Als aanbiddingsleider neemt Annie met onze jongens regelmatig liederen op die dan op zondag via de WhatsApp groep van de kerk verstuurd worden. Maar met Pasen wilden we wel echt iets feestelijks doen. Geïnspireerd door online video’s kwamen we op het idee een sing-out te doen vanaf ons eigen balkon (zie video). Ons balkon ligt eigenlijk tussen twee straten in, waardoor we veel mensen konden bereiken. Veel buren zijn gemeenteleden, maar ook andere buren deden mee. Annie vertelt verder. ‘Het is bijzonder hoe verbindend dit werkte. We hebben met elkaar liederen gezongen en veel mensen waren betrokken. Vanaf afstand werd er weer met elkaar gepraat, van achter de ramen werd er gezwaaid. En mensen weten nu in ieder geval zeker dat we christen zijn. Niet alleen onze buren, maar het hele dorp. Want de filmpjes en foto’s werden op Facebook goed rondgedeeld.’

Familie Verhoef op balkon aan het zingen

Wat inspirerend hoe vrijmoedig jullie zijn! Wat hebben jullie nog meer ondernomen?

‘Inmiddels al een heel scala aan activiteiten’, vertelt Peter. We focussen ons op de mensen in de lokale gemeenschap, de buurt en mensen uit het dorp. Zo hebben we een poster van 30 meter lang gemaakt om de ouderen en het personeel in het verzorgingshuis te bemoedigen (zie foto). We hebben ze bemoedigd met een Bijbeltekst uit Jesaja 41:10a, waarin staat: ´Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God.´ Annie: ‘Mensen waren ontzettend bemoedigd en dankbaar voor wat we gedaan hebben. Het was ontroerend om te zien. Het ´Handen uit de mouwen´ team dat we mede hebben opgestart in de kerk wordt regelmatig gebeld door het gemeentehuis met de vraag of we mensen kunnen helpen. Van telefonisch contact houden met eenzame ouderen, boodschappen doen, medicijnen bezorgen tot en met de vuilnis buiten zetten, we helpen waar dat nodig is.´ Daarnaast werkt Peter sinds kort ook als vrijwilliger bij Serve the City om dak- en thuislozen op te vangen. ´Met Pasen heb ik bossen veldbloemen meegenomen en daar met dakloze vrouwen boeketjes van gemaakt.´ Er zijn kansen genoeg tijdens deze Coronacrisis. Kansen om van Jezus te getuigen!

Heel langwerpig grote banner geel Portugal

*Dit artikel is afkomstig uit de Pionier. Wil jij de Pionier ook gratis zes keer ontvangen in je mailbox of per post? Schrijf je dan hier in.

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...