fbpx

Word zendeling

Bergeijk CREATE Films

Afrika

2023

Bergeijk CREATE Films

Ewien van Bergeijk-Kwant heeft zich bekwaamd in film en fotografie. Zij produceert video’s voor educatieve, muzikale en documentaire doeleinden. Met haar camera’s legt Ewien de Hoopvolle kant van het (Afrikaanse) leven vast.

“ Ik wil een diepere snaar raken, laten zien hoeveel moois God brengt in het leven van Afrikanen. Zowel film als fotografie is een middel om met mensen in gesprek te gaan, het verhaal achter een beeld te vertellen.”

Sinds december 2022 is Ewien nauwer gaan samenwerken met de internationale filmorganisatie CREATE Mobile. CREATE wil graag een Afrikaanse filmtak opzetten en zij hebben gevraagd of Ewien daarbij wil helpen. Door onze krachten te bundelen ontstaat een uitgelezen kans om meer lokale groepen toe te rusten in zowel vakmanschap (productie van christelijke film) als karakter. Met als einddoel: film ambassadeurs toerusten om de hoopvolle boodschap door Afrika als een lichtbaken te verspreiden.

Create Mobile deelt haar kennis onder andere door middel van film seminars (zes weken) ter plaatse, online seminars en coaching op maat via whatsapp. De sterker wordende christenvervolging van huiskerkleiders vraagt steeds vaker om een nieuwe, creatieve aanpak.

FILMS MET EEN MISSIE

Reizen naar en binnen Afrika is een kostbare zaak. Maar we hebben gemerkt dat een film seminar ter plaatse (in plaats van online) extra waardevol is voor de groep. Afrikaanse studenten geven aan beter in een groep en verbaal te leren.

Met de film fondsen die we mogen ontvangen, hopen we niet alleen de reizen van Ewien te bekostigen. Ook willen we onze Afrikaanse collega’s tot zegen zijn door bij te dragen in hun reis- en verblijfskosten. Idealiter betekent dit dat een kleine groep mensen die filmevangelisatie een warm hart toedragen, bereid is om enkele keren per jaar een specifieke gift over te maken.

Draag jij/u filmevangelisatie een warm hart toe?

Maak dan het gewenste bedrag over via onderstaand formulier of via IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen, o.v.v. ‘BGKFILM’. Elke gift, klein of groot, wordt gewaardeerd. Hartelijk dank!

Filmbibliotheek Create Mobile:  https://createmobile.org/projects/

Ondersteun ook "Bergeijk CREATE Films"