fbpx

Word zendeling

Bergeijk Koutiala

Koutiala, Mali

2022

Bergeijk Koutiala

We (Anco en Ewien van Bergeijk) zijn al jaren op verschillende plekken werkzaam in Koutiala, Mali. Onder andere op het vrouwen- en kinderziekenhuis. Vele zonnepanelen geven daar al jaren goedkopere, maar vooral stabiele stroom. Dat kan soms letterlijk levens redden.

Momenteel loopt er een specifiek project in het ziekenhuis wat we onder jullie aandacht willen brengen …

Tijdens Ancos laatste bezoek aan Mali mocht weer een gedeelte van het 12 jaar oude magazijn dak van het vrouwen- en kinderziekenhuis worden vervangen met een gedoneerd Nederlands dak. Het oude dak lekte op meerdere plekken en was te zwak om er zonnepanelen op te kunnen leggen.

Het draaiend houden van een ziekenhuis hangt nauw samen met een goed lopend magazijn. Om die reden is een dubbel geïsoleerd dak wat zo’n 50 jaar meegaat geen luxe voor het behoud van alle opgeslagen voorraden.

Het vormde best een uitdaging de afgelopen jaren om hiervoor fondsen bij elkaar te krijgen. Momenteel is 75% van het dak gelegd en is het dak bedekt met 125 zonnepanelen. In de toekomst is er wel plaats voor zo’n 700.

DRAAG BIJ AAN EEN DUURZAAM DAK
Deze zomer willen we graag de laatste 25% aan dakpanelen richting Afrika sturen, maar de prijzen zijn de afgelopen jaren stevig omhoog geklommen tijdens en na corona. Een container versturen is soms met wel 50 % aan kosten toegenomen. Ook de materiaalkosten zijn flink gestegen en de levertijd is met weken verlengd. Zaak dus om snel in actie te komen.

Help jij / u een handje mee?  We zijn concreet op zoek naar 12.000 euro (9.000 / aanschaf dakplaten, 3.000 / vervoer)! Alle bedragen, klein of groot, zijn van harte welkom!  CAMA website, o.v.v Bergeijk Koutiala. Bij voorbaat dank!

Ondersteun ook "Bergeijk Koutiala"