fbpx

Word zendeling

Casa Segura in Lissabon

Portugal

2023

Casa Segura in Lissabon

Wij zijn Hannah en Elmer Verweij en samen met onze kinderen, Salomé, Thomas, Michaël en Naomi, wonen en werken wij in de omgeving van Lissabon, de hoofdstad van Portugal.

In de wijken Belas en São Marcos trekken we wekelijks op met zo’n veertig jongeren. We ondersteunen met dit werk in totaal drie kleine kerken die een roeping hebben gekregen voor deze wijken. Beide wijken staan bekend als wijken met problemen, armoede en criminaliteit. Inmiddels hebben we al veel relatie met de jongeren in deze wijk en zien we veel vrucht van deze investering. Ze horen elke week de boodschap van Jezus en ervaren Zijn liefde door ons heen. Elke week bieden we hen een veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en even probleemloos kunnen sporten en ontspannen.

We draaien elke week een ‘convívio’ (een mooi Portugees woord voor een gezellig samenzijn) in Belas na het voetbal en we bereiken steeds meer jongeren in São Marcos met basketbal en events op feestdagen.

Maar we willen meer en zien in dat dit een financiële investering vraagt. Zo hebben we weinig tot geen bijbels voor jongeren die mee willen doen aan clubs (de convívios) en zijn er financiën nodig om de jongeren meer momenten aan te bieden dan alleen de zaterdag en zondag. Denk daarbij aan dagtrips en een zomerkamp. Daarnaast zijn onze materialen die we gebruiken (ballen, goals, t-shirts etc.) aan vervanging toe en willen we een Bijbelstudie programma aanschaffen en contextualiseren.

Bouw jij met ons mee?

Ondersteun ook "Casa Segura"