fbpx

Word zendeling

Gebouw New Life Verbania

Verbania, Italië

2021

Gebouw New Life Verbania

Italië
In Italië is minder dan 1,5% van de bevolking protestants-evangelisch christen. Dit maakt de positie van de – weinige en vaak kleine – protestants/evangelische kerken die er zijn erg belangrijk. Voor gemeenteleden is het een hele bewuste keuze om naar de kerk te komen. Vaak is men de enige christen in zijn/haar omgeving en soms zelfs de enige christen in zijn/haar gezin. Hoewel veel Italianen officieel lid zijn van de Rooms-Katholieke kerk, zijn er maar weinig die Jezus persoonlijk kennen als hun redder.

New Life Verbania
De kerk van Verbania is in de wijde regio bekend. Kerkgangers rijden soms 3 kwartier of langer om er te kunnen komen. Vanwege verschillende omstandigheden beschikt de kerk op dit moment niet over een (eigen) gebouw. Op zondagochtend wordt een zaal gehuurd, maar dit is erg kostbaar en er is geen plek waar doordeweekse activiteiten georganiseerd kunnen worden. Er is geen thuisbasis, terwijl dit juist zo ontzettend belangrijk is voor deze kerk. Veel autochtone Italianen weten de kerk te vinden maar ook een substantieel deel van de bezoekers bestaat uit migranten en vluchtelingen.

Eigen gebouw
Onlangs deed de mogelijkheid zich voor om een stuk grond te kopen waarop gebouwd kan worden. Deze kans werd met beide handen aangegrepen. Een stap in geloof. Op deze pagina kunt u er meer over lezen. Het verlangen van de kerk is om doormiddel van een eigen plek en een eigen gebouw – nog meer dan nu – een baken van licht in Verbania en de wijde regio te zijn. Een plek waar zondagse samenkomsten gehouden kunnen worden en waar jong en oud elkaar doordeweeks kunnen ontmoeten. Maar zeker ook een plek, om een thuis te bieden voor mensen in nood.

Samen
New Life Verbania is een gemeenschap die van God en van mensen houdt. Gepassioneerd en gedreven om de liefde van Jezus zichtbaar te maken in de wijde regio. De kerk is niet vermogend en de kerkleden dragen bij naar wat ze kunnen. Samen met uw en jouw hulp kan de kerk in Verbania verder worden gebouwd, om hier een baken van licht te kunnen zijn. (klik hier voor meer informatie)

Ondersteun ook "Verbania Italie"