fbpx

Word zendeling

Artsenopleiding Guinee

Guinee

2022

Artsenopleiding Guinee

In N’Zao, een dorpje in Zuid-Oost Guinee (Afrika), bevindt zich een klein ziekenhuis ‘Hope Clinic’. Dit ziekenhuis voorziet in een enorme behoefte voor de plaatselijke bevolking.

Inmiddels wordt deze kliniek uitgebreid met o.a. een kraamkliniek. Ook ligt er een dependance verderop in het binnenland als polikliniek. In de ‘Hope Clinic’ is momenteel slechts een chirurg werkzaam.Door de goede naam van het ziekenhuis komen er zoveel patiënten, dat hij het werk niet meer alleen aan kan.

Gelukkig is basisarts dr. Abraham ook begonnen met de opleiding tot chirurg. Helaas is het fenomeen ‘studiebeurs’ in Z-O Guinee onbekend en is hij dus van externe financiële middelen afhankelijk.

Daarom willen wij graag gelden inzamelen zodat dr. Abraham zijn studie – nog ruim twee jaar – voorspoedig kan voltooien. Er zal dan voor heel veel mensen een betere toekomst mogelijk zijn.

Omdat hij afkomstig is uit deze bevolking, hun taal spreekt en hun tradities kent, is hij heel belangrijk voor de ‘Hope Clinic’.Je kunt de studie van dr. Abraham financieel ondersteunen door onderstaand donatieformulier in te vullen.

Ondersteun ook "Artsenopleiding Guinee"