fbpx

Word zendeling

Geven

Noodfonds Corona Senegal

Senegal

2020

Noodfonds Corona Senegal

De medische zorg in Senegal is helaas niet zoals bijvoorbeeld in Nederland. De gevolgen van de Coronacrisis in Senegal zijn op dit moment nog niet te overzien. Samen met onze zendelingen Jowan en LienekeAnco en Ewien van BergeijkJohan Velema en Jan en Tabitha Kieviet hebben we daarom dit noodfonds in het leven geroepen.

Op het moment van oprichting van dit fonds heeft Senegal 54 bevestigde Corona gevallen. Elke dag komen er een aantal bij, en als de curve in Senegal dezelfde ontwikkeling als Europa heeft dan zijn er over 7 à 10 dagen honderden casussen, waarna het snel kan oplopen.

De impact op het gezondheidssysteem, de economie en het sociale leven zal dan enorm zijn. We willen ons hierop voorbereiden zodat we klaar staan om in Jezus’ naam hulp en steun te bieden. Dit noodfonds is opgericht om de kosten daarvoor te kunnen dragen.

Jij kunt helpen. En dat kan heel concreet. Sponsor bijvoorbeeld mondkapjes, handschoenen of een ziekenhuisopname.

Help mee om de volgende zaken te kunnen bekostigen:

  • Uitrusting voor het ziekenhuis in Dahra (bijv. zuurstofflessen, mondkapjes, wasserij, patiëntentransport).
  • Extra reiskosten i.v.m. virus. Bijvoorbeeld bezoek Darha of andere klinieken/huisbezoeken.
  • Ondersteuning van getroffen mensen in het netwerk van de zendelingen. Ziektekosten, voedsel, economische problemen etc.
  • Ondersteuning bij inkomstenderving vanwege de Corona uitbraak bij projecten waar we bij betrokken zijn (bijv. Studio Impact, Guest House Eden, Dakar Ministry Center, EEPS).
  • Ondersteuning van de lokale kerk en lokale christenen bij het ondersteunen van de bevolking.

Overzicht Corona Noodfonds Senegal

DONEER