fbpx

Word zendeling

Noodhulp Marokko

Marokko

September 2023

Noodhulp Marokko

Op de avond van 8 september werd Marokko getroffen door een zware, verwoestende aardbeving. Deze veroorzaakte grote schade in de stad Marrakesh en in het zeer ontoegankelijke Atlasgebergte, waar complete dorpen zijn weggevaagd. Bijna 3000 mensen kwamen om het leven en meer dan 2500 mensen raakten gewond doordat gebouwen en huizen instortten die niet gebouwd waren om de aardbeving te weerstaan. Er wordt nog steeds hard gezocht naar overlevenden. CAMA Zending en Unie-ABC verlenen noodhulp via directe contacten in het gebied. 

De hulpverlening is moeilijk, via onze contacten in het getroffen gebied horen we dat er dringend behoefte is aan water en voedsel, babyvoeding en andere benodigdheden voor kinderen, tenten en dekens, warme kleding voor de koude nachten, generatoren en zonnepanelen. Via onze netwerken kunnen we de benodigde noodhulp brengen vanuit de nabijgelegen steden naar het rampgebied. Alle beschikbare middelen worden gebruikt om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen in het door de aardbeving verwoeste gebied.

Wilt u samen met ons bidden voor de mensen die overlevenden zoeken, voor de gewonden en voor degenen die zorg nodig hebben? Bid voor de mensen die bang zijn om naar huis terug te keren, die voedsel, water en onderdak nodig hebben. Bid dat de Heer de rouwenden troost, dat Hij angstige harten kalmeert en dat Hij de weg vrijmaakt voor hen die hulp willen bieden te midden van de gebrokenheid. Bid dat ondanks alle schade die deze ramp heeft aangericht, de mensen in Marokko de barmhartige liefde van onze Almachtige God zullen leren kennen,

Bidt u mee voor de mensen ter plekke en helpt u mee om de noodhulp – die zo hard nodig is – te kunnen bieden? Via onze partners in de getroffen gebieden kunnen we gericht hulp verlenen door o.a. voedsel, kleding en noodhulpgoederen te verstrekken.

Via onderstaand formulier kunt u doneren aan Noodhulp Marokko. Uw gift wordt direct besteed aan het verlenen van noodhulp via onze lokale partners ter plaatse.

Ondersteun ook "Noodhulp Marokko"