fbpx

Word zendeling

Partnerschap Baptistengemeente Adana

Yürigir (Turkije)

2022

Partnerschap Baptistengemeente Adana

Maak jij het mogelijk dat Murat een dochtergemeente kan stichten in Turkije? Word dan partner of steun met een eenmalige gift dit prachtige werk voor de dochtergemeente in Yürigir.

Missie

Murat is samen met zijn gezin vanuit de moederkerk – de Baptistengemeente in Adana (Turkije) – uitgezonden om een dochtergemeente te stichten in Yürigir, een district ten zuiden van Adana. Yürigir heeft 400.000 inwoners, en er is geen kerk. Kun je je dat voorstellen? Een regio ter grootte van Utrecht zonder kerk. Het is onze missie om hier samen met de gemeente in Adana verandering in te brengen. Momenteel is er een kring van 5 gelovigen, die deel zijn van de moederkerk. Deze 5 christenen zijn creatief in het leggen van nieuwe contacten, via social media, bezoeken aan tehuizen en in het dagelijks leven, om de mensen in Yürigir over Jezus te vertellen.

Wordt Partner van Murat & de nieuwe gemeente

Murat is uitgezonden door de Baptistengemeente in Adana en legt daar verantwoording af. Ze werken al 4 jaar samen en de voorganger ziet veel gemeentestichtend potentieel in Murat. Samen kunnen wij er voor zorgen dat Murat vrijgesteld wordt om zich volledig te focussen op het gemeentestichtend werk. Hij krijgt een maandelijks bedrag van €500, om in de eerste levensbehoeften te voorzien. Deze hulp zal voor een periode van 5 jaar zijn en na twee en half jaar geleidelijk worden afgebouwd.

Doe jij ook mee? Samen kunnen we partner worden an Murat en de nieuwe gemeente in Yürigir. En Jezus zichtbaarmaken op een plek waar Hij nog maar nauwelijks gezien wordt. Minder dan 0,1 % van de lokale bevolking is christen. Samen met jou willen we daar graag verandering in brengen.

Aanbeveling  

Ingeborg Janssen – te Loo, lid van de European Baptist Mission and Evangelism Committee zat in de selectieprocedure en beveelt Murat van harte aan:

‘In het gesprek met Murat en zijn vrouw Pinar raakte me hun grote verlangen om mensen een nieuw perspectief op God te laten zien, om verwrongen beelden over christenen te herstellen door het leven te delen en open in gesprek te gaan met mensen. Het gaat hem om het delen van Gods liefde met mensen om hen heen om van daaruit een gemeenschap te vormen. Ik hoop dat dit partnerschap echt wederzijds kan zijn. Dat wij het als gemeenten in Nederland voor hen mogelijk maken dit werk te doen en zij hun ervaringen met ons kunnen delen.

Ondersteun ook "Partnerschap Baptistengemeente Adana"