fbpx

Word zendeling

Geven

Vluchtelingenwerk Jemen

Jemen

2020

Vluchtelingenwerk Jemen

Terwijl de oorlog in Jemen het land verder verdeeld, werkt de Jemenitische kerk samen door het hele land om nieuwe gemeenten te starten en hun samenlevingen te raken.

Met hulp van kerken en christenen uit vele landen kunnen leiders van de Jemenitische kerk doorgaan met een geïntegreerde aanpak. Ze vormen en bouwen de kerk. Ze produceren christelijke media en zetten het breed uit. Ze geven noodhulp en ontwikkeling.

Jemen QUOTE

De Jemenitische coördinatoren rapporteren in 2019 van honderden ontmoetingen met zoekende en tientallen nieuwe gelovigen. Christenen die voor hun geloof in de gevangenis zitten worden geholpen en hun gezinnen verzorgd. Honderdduizenden hebben hulp gekregen. Dit gaat om 20 duizend gezinnen die voedselmanden kregen, rijst en dadels, weer duizenden kregen de hygiëne kit en cholera preventie en anderen medisch hulp. Door de basisbehoefte van voedsel te verzekeren konden gezinnen zich weer richten op gezondheid en scholing. Vooral kwetsbare vrouwen waren geholpen.

CAMA Zending wil zich richten op de Jemenieten in Egypte. Honderdduizenden Jemenieten zijn gevlucht naar Egypte. Daar zijn ze tweederangs burgers en zijn de kansen op werk en een toekomst gering.

 Samen met een Nederlandse Jemeniet wordt er een team gestart. Het team bestaat uit Jemenieten die christen zijn. Zij delen de liefde van God uit door voedselpakketten, noodhulp, gebed en het evangelie. Het Jemenitische team in Egypte willen we assisteren met een team CAMA zendelingen uit Canada, VS en Nederland.

Help jij mee?

DONEER