fbpx

Word zendeling

Geven

Robbert bidt voor serveerster in Tsjechië

8 jul 2021

Zendelingen Robbert en Rianne

Robbert bidt voor serveerster in Tsjechië

8 jul 2021

Sinds afgelopen maart zijn Robbert en Rianne uitgezonden naar Tsjechië. Ze hebben het enorm naar hun zin in de stad České Budějovice en zijn dankbaar voor een mooie woonplek. Afgelopen maand maakte Robbert een bijzonder wonder mee toen hij samen met andere Nederlandse zendelingen in een restaurant was. Dit is hoe God ingreep bij een serveerster in Tsjechië.

Een hoge fooi

Tijdens alle gezelligheid en het delen van verhalen merkten Robbert en de anderen opeens de serveerster op die hen bediende. Ze vroegen zich af hoe ze haar konden zegenen. Geïnspireerd door de bekende Amerikaanse evangelist Todd White besloten ze de serveerster aan te spreken en haar een hoge fooi te geven.

“Als we jou een fooi geven, ontvang jij die dan, of gaat hij naar het restaurant?” vroeg de collega van Robbert. Ze kwamen er achter dat de fooi direct naar de serveerster gaan. Nadat ze haar verteld hadden hoeveel fooi ze aan de rekening wilden toevoegen antwoordde de serveerster met een groot vraagteken boven haar hoofd. Ze was niet zeker of ze het goed begrepen had en vroeg om opheldering.

České Budějovice in de avond

“Nee! Dit kan ik niet accepteren!”

Robbert pakte een pen en schreef het bedrag op dat ze haar wilden geven (een flinke fooi, maar niet buitensporig). Dit keer veranderde het vraagteken boven haar hoofd in een geschokt gezicht: “Nee! Nee, dit kan ik niet accepteren! zei de serveerster.

De volgende stap

Het was het perfecte moment om haar te vertellen wáarom ze haar dit geld wilden geven. Robbert en zijn collega’s deelden het Evangelie en legden uit hoeveel Jezus van haar houdt. De serveerster accepteerde de fooi en liep met een grote glimlach op haar gezicht weg, niet wetende dat dit nog maar de helft was van wat God die avond voor haar in petto had.

“We voelden dat God nog meer wilden doen, maar wat was de volgende stap? We besloten het opnieuw aan God te vragen en God daagde ons uit om uit te stappen. God liet zien dat de serveerster een verband om één van haar benen droeg. Niemand van ons had dit eerder opgemerkt. Het zien van dit verband was genoeg om te begrijpen dat God haar ter plekke wilde genezen.”

God geneest na gebed

Nadat ze gevraagd hadden wat er met het been van de serveerster gebeurd was vertelde ze dat ze een jaar geleden twee botten in haar been gebroken had. Als gevolg daarvan ondervond ze dagelijks veel pijn in haar been.

“Nadat we vertelden dat we geloofden dat God haar wilde genezen en de pijn wilde wegnemen, vroegen we of we voor haar mochten bidden. Nadat we haar naam vroegen stemde ze er mee in.”

Na het gebed vertelde de serveerster dat haar been ineens warm aanvoelde. Ze stond op en ze liep een paar stappen. Tranen vulden haar ogen terwijl ze geschokt om haar heen keek. Haar collega’s vroegen in het Tsjechisch of ze nog pijn had. Het enige wat ze kon uitbrengen was: “ik voel geen pijn meer, ik voel geen pijn meer!”

Zendelingen Robbert en Rianne Sinon

“Už nemám! (Ik heb geen pijn meer!)”

Met verbazing en ongeloof vroegen en zochten haar collega’s bevestiging. Toch bleef ze met een schok op haar gezicht zeggen “už nemám” (ik heb geen pijn meer). Robbert legde haar uit dat God haar had genezen en de pijn had weggenomen, alles vanwege Zijn liefde voor ons. Toen ze haar vroegen of ze meer over God wilde weten en haar leven aan Hem wilde geven, antwoordde ze dat het voor nu allemaal te veel was. Na haar te hebben omhelsd en afscheid te hebben genomen van haar en haar collega’s verlieten ze het restaurant.

Bid jij mee voor Mary?

Robbert en Rianne vragen om gebed voor deze serveerster, Mary: “Vraag en gehoorzaam. Als God spreekt en wij bewegen zullen we wonderen zien gebeuren en wordt de liefde van God zichtbaar voor iedereen die aanwezig is. Wil je met ons meebidden dat Mary Jezus zal vinden en Hem haar leven zal geven?”

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...