fbpx

Word zendeling

Geven

Robbert en Rianne: ‘Dat is Gods werk’

25 mrt 2021

Zendelingen Robbert en Rianne Sinon

Robbert en Rianne: ‘Dat is Gods werk’

25 mrt 2021

Zondag 14 maart werden Robbert en Rianne uitgezwaaid in Dordrecht door hun gemeente, familie en vrienden. Inmiddels zijn ze al weer uit quarantaine en mogen ze aan de slag in Tsjechië. Samen blikken we terug op een bijzondere periode waarin God voorzag in een 100 % dekkende begroting. En kijken we vooruit naar de toekomst.

‘Hoe is het met jullie Robbert en Rianne? Hoe is het om éindelijk op het zendingsveld te zijn?’

Het is geweldig om op de plek te zijn waar God ons geroepen heeft, ondanks dat het nog niet echt voelt alsof we op het zendingsveld zijn, is het echt goed om te weten dat dit de plek is waar we God machtig zullen gaan zien werken. Helaas bracht, na zes dagen in Tsjechië, een voedselvergiftiging een hoop ongemak in het leven. Rianne heeft hier namelijk erg veel last van en was hierdoor ook erg ziek. Daarnaast zijn we druk bezig met het regelen van allerlei formaliteiten, zoals het invoeren van de auto en een tijdelijks verblijfsvergunning.

‘Precies voordat jullie vertrokken was jullie begroting 100 % rond. Hoe is dat zo gebeurd?’

Daar is maar een simpel antwoord op mogelijk; Dat is Gods werk. Wij hebben ons best gedaan om het werk onder de aandacht te brengen door middel van sociale media,  filmpjes, interviews en actief lid zijn onze eigen gemeente maar uiteindelijk bewerkt God het hart van de mensen die partner worden in het zendingswerk.

‘Fijn dat jullie weer uit quarantaine zijn! Hoe zien de komende maanden er uit? Hoe beginnen jullie?’

We beginnen natuurlijk met de taal, we zijn druk opzoek naar een taalstudie/school die ons een passend programma kan bieden. Daarnaast werken we samen met het team van OM in Tsjechië en wat dat precies gaat inhouden hopen we vorm te geven in de aankomende weken. We hebben, net zoals iedereen, hier te maken met een lockdown dankzij COVID en dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld team bijenkomsten digitaal plaatsvinden. We hopen en bidden dat dit zo snel mogelijk anders geregeld kan worden, want mensen digitaal ontmoeten is toch echt niet ons ding.

‘Jullie zijn zendeling in Europa, Tsjechië, waarom zijn jullie zo dichtbij huis gebleven?’

Dit heeft meerdere reden. De belangrijkste reden is omdat God ons geroepen heeft naar Tsjechië. Het meest seculiere land van Europa, slechts 0,7% Christenen en maar een handjevol zendelingen waarvan nog minder evangelisten en kerkplanters. Tja is er dan nog een andere reden nodig? Bij zending denken we meestal aan een land in Afrika of Azië, maar Europa is nu, wellicht meer dan ooit, net zo onbereikt. Veel mensen in Europa noemen zich wel Christen, maar staat God ook daadwerkelijk op de eerste plaats in hun leven of is het meer een cultureel Christendom?

‘Wat wil je aan mensen meegeven die nadenken om ook zendingswerk te gaan doen?’

Ga gewoon eens op de koffie bij bijvoorbeeld Boudewijn de directeur van CAMA zending. Verbreed je horizon op het gebied van wat er mogelijk is, of juist niet. Maar bovenal stel je vertrouwen op God, zet hem op de eerste plaats, laat Hem je leven bepalen en houd niet vast aan wereldse zekerheden.

“De oogst is wel groot, maar er zijn te weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heer van de oogst dat Hij arbeiders stuurt om de oogst binnen te halen.” Lukas 10:2

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...