fbpx

Word zendeling

Geven

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

6 jun 2024

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

6 jun 2024

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder andere aan het werk in een opvanghuis voor vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Zes weken lang heeft ze zich ingezet om daar, in Italië, de liefde van Jezus uit te dragen. Ze deelt haar ervaringen met ons.

Waarom op short-term uitzending?
“Door het wisselen van baan ontstond er tijd en ruimte om iets van missie te kunnen doen. Ik dacht al snel, ik zoek iets in Europa, want ook Europa heeft Jezus nodig.” Via een post op de socials kwam Rolina uit bij de vacature van CAMA Zending voor een opvanghuis voor vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik. “Dit leek mij een mooie plek om te gaan dienen.”

Hoe ging het vertrek en eerste contact?
“Ik ben zelf met de auto naar Italië gereden. Eerst dacht ik: waar ben ik aan begonnen, in mijn eentje zo’n lange reis, naar een plek en mensen die ik niet ken. Onderweg kwamen ongeveer alle weertypes voorbij en ik heb veel gebeden. “Eigenlijk had ik 2 gebeden: wilt U niet stoppen met het werk wat U begonnen bent met de mensen die ik achterlaat in Nederland, en wilt u mij veilig in Italië brengen, en dat deed Hij!”

Om het ijs te breken in het opvanghuis had ik wat typisch Nederlandse producten meegenomen (hagelslag en drop) en ik heb mijn getuigenis met de vrouwen mogen delen. Het contact met de vrouwen was soms wat moeizaam, ik kon goed merken dat ze wat gesloten waren, maar dat was oké, ik was hier om hen te dienen en wilde aansluiten bij hun behoeften.”

Wat voor dingen deed je zoal?
“Van alles, van schoonmaken tot onkruid wieden tot online fundraising en veel meer nog. Zo mocht ik de organisatie – samen met een van de vrouwen – vertegenwoordigen op een gaaf Youth Event. Daarnaast heb ik heel veel gesprekken gehad, met heel veel verschillende mensen. Mijn ogen zijn hier ook echt geopend voor de duistere wereld van mensenhandel door alle verhalen die ik hoorde. Dit heeft me erg geraakt.

Ik werkte parttime voor de organisatie, dus er was veel ruimte om daar buiten ook andere connecties te leggen. Zo heb ik ook mogen helpen bij een organisatie die vluchtelingen in Italië ondersteund. Wat ik bijzonder vond is dat ik heel vaak in de gelegenheid ben gekomen om mijn getuigenis te mogen delen. Dat werd echt zo geleid door God, ook qua taal en vertaling kwam dat altijd goed. Dit sloeg vaak ook erg aan bij de ander en dit is ook wat Jezus van ons vraagt: om getuige te zijn.”

Wil je iets meer delen over het Youth Event waar je was?
“Ja, graag! Italië is qua geloof absoluut niet als Nederland, er is geen Opwekking of EO-jongerendag en er zijn sowieso vaak maar erg weinig jongeren in de kerken. Dit Youth Event kwamen er zo’n 50 tot 60 jongerengroepen bij elkaar, wat heel bijzonder en uniek is voor Italië. Tijdens dit event kwam de voorganger naar mij toe, toen ik deelde dat ik voor short-term missie in Italië was, was zijn reactie hierop: “Wat ben ik blij en dankbaar dat je dit land, Italië, hebt uitgekozen om te dienen.” Het was  zo’n zegen dat hij dit zei, het bevestigde voor mij dat ook landen in Europa echt Jezus nodig hebben.”

Wat wil je de lezers meegeven? Raad je short-term missie aan?
“Allereerst had ik na terugkomst echt weer de realisatie dat we in Nederland zo dankbaar mogen zijn. We zijn echt een rijk land, en we hebben veel. Vanuit die dankbaarheid en overvloed mogen we ook echt uitdelen aan de ander. Daarnaast verschillen de culturen Italië en Nederland ook van elkaar.

Daarnaast; Short-Term missie is echt van elkaar leren, je wordt er beide door opgebouwd. Ik heb zoveel geleerd deze zes weken, en al die dingen mag ik weer meenemen naar mijn leven in Nederland. Dus als je de kans en mogelijkheid krijgt om te gaan; ga!”

We blijven opzoek naar mensen die willen dienen in deze opvang voor vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld, is dit wat voor jou? klik hier.

Nieuwste berichten

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...