fbpx

Word zendeling

Geven

Schaamte, angst en vervolging in Azië

28 jan 2020

Schaamte, angst en vervolging in Azië

Schaamte, angst en vervolging in Azië

28 jan 2020

Jiang is één van de drie christenen van een Aziatisch dorp. Elk jaar kapt hij bomen, als voorbereiding op de winter. Zijn dorpsgenoten gebruiken het hout voor het koken en om de huizen warm te stoken. Vier jaar geleden vroeg Jiang toestemming om een stuk bos te kappen. Deze werd verleend en deze Aziatische jongeman begon met het kappen van een stuk bos. Dat verliep alleen niet zoals gedacht.

Onterecht veroordeeld

Na een tijdje kwamen de ambtenaren langs en vroegen wie de bomen had gekapt. Jiang had niets zwart op wit staan en werd veroordeeld voor “illegale houtkap”. Hij moest flinke boetes betalen en kreeg een enkelband om waarmee hij dit Aziatische dorp niet meer mag verlaten.

Bang geworden

Jiang durft geen kerk te bezoeken en houdt zich gedeisd. De ambtenaren hebben er bovendien lucht van gekregen dat Jiang christen is en dreigden hem met nog eens drie jaar een enkelband te geven, als hij actief christen wordt. Helaas is Jiang niet de eerste of laatste local die in deze val liep…

Schaamte

Zoals bij veel Oost-Aziatische volken is ‘zonde’ bij deze bevolkingsgroep onbekend. Schande en schaamte zijn het allerergst, vele male ergen dan schuld. In de ogen van zijn volk brengt Jiang met de zichtbare enkelband dan ook dag in dag uit schande over zijn familie. Wat een schaamte!

CAMA zendelingen

Een echtpaar anonieme CAMA zendelingen zijn in contact met deze christen. Ze vertellen dat Jezus niet alleen kwam om de schuld op zich te nemen, maar ook om de schande weg te doen. In de Bijbel wordt schaamte vaak verwoord als naakt, onrein, of verstoten zijn. Hoe treffend dat Jezus voor onze redding naakt en als een verstotene gekruisigd werd, heel onrein. Hij werd schaamtevol te kijk gezet voor ieder die langsliep.

Locals zijn onder de indruk

De lokale bevolking wordt diep geraakt door het besef dat Jezus hun schande wegneemt en dat ze nooit meer een ‘outcast’ hoeven te zijn. Ze zijn bij Hem welkom en zullen ook delen in Zijn glorie!

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...