fbpx

Word zendeling

Geven

Sinterklaas outreach in Portugal

30 nov 2021

Inpakken sinterklaas

Sinterklaas outreach in Portugal

30 nov 2021

Soms duurt wachten best lang! Nu wij, Elmer en Hannah Verweij,  al zo’n vier maanden in Portugal zijn en echt al goed onze draai aan het vinden zijn, wil je ook lekker aan de slag. Tegelijkertijd runnen we een gezin met jonge kinderen, moeten we stiekem toch best nog wennen aan alles én studeren we Portugees. Dus de verlangens van uitreiken botsen nog wel eens met de realiteit van de dag.

5 december

Maar gelukkig is daar 5 december! Sinterklaas is nog volop onbekend in Portugal, terwijl hij toch maar iets ten oosten van ons woont. En hoe leuk is het om met zoveel mogelijk buren een oeroud, gezellig en verbindend typisch Nederlands volksfeest te vieren?

Een koffer vol chocoladeletters

Daarom hebben we het idee opgevat om binnen op de binnenplaats van ons eigen condominio, een gebouwencomplex van 5 gebouwen met ieder 6 appartementen, op 5 december Sinterklaas te vieren. We hebben een koffer vol met chocoladeletters, pepernoten en pakpapier onlangs binnen gekregen en ook meerdere pakketjes van partners uit onze achterban met dezelfde lekkernijen. Supermooi om zo hun betrokkenheid te ervaren en dat we dit echt samen doen.

Bekend maken met Jezus

We gaan pannenkoeken bakken, Portugese gedichten schrijven, oud-Hollandse spelletjes doen en iedere buur krijgt een chocoladeletter. Op deze manier bouwen we relatie met de mensen om ons heen, delen we iets van onze cultuur en hopen we wat ‘ijs te breken’. Ondanks dat de gemiddelde Portugees erg aardig en behulpzaam is, is het maar moeilijk om achter de voordeur te komen. Hopelijk verlaagt deze actie die drempel en kunnen we vaker mensen uitnodigen om bijv. te komen eten, hulp te bieden en hen bekend te maken met Jezus!

Nieuwste berichten

Bernabé vertrekt naar het zendingsveld

Bernabé vertrekt naar het zendingsveld

Met bijna Latijnse warmte is CAMA zendeling Bernabé Huaytalla uitgezonden door zijn ...
Bijzonder gezegend

Bijzonder gezegend

Hoe ben jij begonnen aan 2022? Vol verwachting, of juist met flinke tegenzin? Het ...
God nam het nog een stap verder

God nam het nog een stap verder

Anco en Ewien mochten met de zomeraflevering van EO Metterdaad een bijzonder bedrag ...
De blik (weer) naar buiten – 3 miljard mensen hebben geen toegang tot de echte kerstboodschap

De blik (weer) naar buiten – 3 miljard mensen hebben geen toegang tot de echte kerstboodschap

Polarisatie tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Maatregelen die opnieuw ...