fbpx

Word zendeling

Geven

Sulawesi: CAMA kerk verwoest door tsunami

2 okt 2018

Rampgebied na tsunami in Sulawesi Indonesie

Sulawesi: CAMA kerk verwoest door tsunami

2 okt 2018

Vrijdagavond 28 september is Indonesië opnieuw getroffen door een aardbeving. De aardbeving, 7.5 op de schaal van Richter, veroorzaakte een tsunami die 30 minuten later aan land kwam. Een zes meter hoge vloedgolf heeft de stad Palu en omliggend gebieden grotendeels verwoest. Na de recente aardbevingen op Lombok is dit een grote schok voor het land en de lokale CAMA kerken.

De CAMA kerken hebben het zwaar te verduren

De CAMA kerken hebben het zwaar te verduren. Op dit moment weten we dat er van de CAMA kerken drie zwaar getroffen zijn en er één kerk volledig verwoest is. We danken God dat de Indonesische CAMA werkers in veiligheid verkeren, hoewel de verwoestingen aan de gebouwen enorm zijn. CAMA werkers zijn op dit moment bezig de schade te inventariseren en noodhulp te coördineren.

In de stad ruik ik de geur van lichamen van mensen die zijn omgekomen.

Onze Nederlandse CAMA zendelingen, Peter en Annemarie Dekker, zijn al jaren werkzaam in Makassar, ongeveer 600 kilometer verwijderd van het rampgebied. Ze hebben de aardbeving gevoeld, maar zijn veilig. Komende week vertrekt een CAMA team naar het rampgebied om noodhulp te coördineren en te helpen waar nodig is. Helaas is het niet mogelijk om eerder het gebied te bereiken aangezien de wegen en het vliegveld beschadigd is. De schade is op dit moment niet te overzien. Zo meldt Pak Andreas van CAMA Indonesië: “De hele stad is verwoest, het herstel gaat lang duren. Gisteren was er plundering in de winkels. De situatie is als in een stad met rellen, zoals oorlog. Schoon water is niet aanwezig. In de hele stad ruik ik de geur van lichamen van mensen die zijn omgekomen. Veel rouwende familieleden. Veel trauma”

Bid en geef

 We doen een dringende oproep om te bidden voor Sulawesi! Wilt u bidden dat de kerken juist nu de handen en voeten van Jezus mogen zijn voor hen die grote verliezen lijden?

Ook willen we u oproepen te doneren, zodat onze lokale CAMA werkers zo snel mogelijk voedsel, water, medicijnen en andere noodmiddelen kunnen verstrekken. Uw donatie wordt door de CAMA kerk ter plekke gebruikt om de liefde van Christus te tonen.

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...