fbpx

Word zendeling

Geven

Sulawesi: Lokale bevolking dankbaar voor hulp

18 okt 2018

Indonesische mensen zitten op grond voor provisorische tent

Sulawesi: Lokale bevolking dankbaar voor hulp

18 okt 2018

Inmiddels is het ruim twee weken geleden dat de dodelijke aardbeving en tsunami duizenden huizen verwoest heeft en aan bijna 2.000 mensen het leven gekost heeft op Sulawesi. In een vorig bericht meldden we al dat de voedsel- en watervoorziening op gang is gekomen. Vandaag kunnen we melden dat we onwijs dankbaar zijn dat er al ruim 800 families geholpen zijn met eerste noodhulppakketten. Zo’n 200 tenten, 2 ton rijst, 2 ton water, 100 stuks gereedschappen, voedsel, water tanks etc. zijn al verspreid!

“Jullie komen zonder banners en met héél veel spullen. Wie zijn jullie?”

CAMA en de partners (met name Tents of Compassion) proberen juist aanwezig te zijn op de plaatsen waar nog weinig hulp is. Zo kwam afgelopen week een pickup aan in het dorp Balongga, gevuld met rijst, gereedschappen en andere spullen. De leider van dit overwegend moslim-dorp met 245 verwoeste huizen, meneer Abu Bakar, reageerde verbaasd hoe veel hulp zij mochten ontvangen: “Bij welke groep horen jullie? Jullie zijn anders dan al die politieke partijen en andere groepen. Zij brengen maar een klein beetje spullen en heel veel banners waarop ze hun organisaties aanprijzen. Maar jullie komen zonder banners en met héél veel spullen. Wie zijn jullie?”

Abo Bakar was zo overweldigd dat hij smeekte of de werkers konden blijven om thee te drinken. Later stuurde hij een bericht naar een van de CAMA werkers of hij een petje kon krijgen met het logo van “Tents of Compassion” om de organisaties in herinnering te brengen. CAMA en de partners zullen spoedig terug keren om dit dorpje te zegenen, met een nieuwe truck vol slaapmatten, waterfilters, groenten en gereedschappen.

“We hebben zo hard gewerkt dat onze opslag nu leeg is, maar we hebben nog meer nodig.”

Één van de lokale werkers in Palu schreef: “Vertel alsjeblieft iedereen dat we dankbaar zijn voor alle gebeden en financiële middelen (ruim 13.000 euro uit Nederland!) die we ontvangen. We hebben zo hard gewerkt dat onze opslag nu leeg is, maar we hebben nog meer tenten, rijst en gereedschappen nodig.”

Giften aan CAMA Zending voor Sulawesi worden ter plekke ingezet door onze lokale werkers om noodhulp te verstrekken. 

Geven

 

Nieuwste berichten

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

Samen Jezus zichtbaar maken waar Hij niet of nauwelijks gezien wordt. Het raakt ons ...
Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter ...
Kom eens kijken in mijn tuin

Kom eens kijken in mijn tuin

‘Kom eens kijken in mijn tuin’, zei God een aantal jaar geleden tegen een voormalig ...
Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Na twaalf jaar zendingsdienst in Portugal zijn Peter en Annie Verhoef met hun vier ...