fbpx

Word zendeling

Geven

Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

22 jun 2022

Team Suriname

Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

22 jun 2022

Samen met CAMA zendelingen Marco en Marjolein Schuurmans is een Surinaamse delegatie Wayana-indianen op bezoek bij een achtergestelde stam in een reservaat  in Canada. Twee stammen ver uit elkaar, gescheiden door duizenden kilometers aan water en land, maar door de historie zeer met elkaar verbonden.

Dit is heel bijzonder

Het feit dat de Surinaamse Wayana-indianen nu op bezoek zijn bij deze stam in Canada om over Jezus te getuigen is enorm bijzonder. Niet alleen delen ze een gezamenlijke geschiedenis – de stammen zijn van de oorspronkelijke bewoners van het continent, maar door kolonialisme hevig onderdrukt -, maar ze hebben juist daardoor een unieke connectie met elkaar gevonden.

Waar komt dit plan ook alweer vandaan?

In 2017 is Marco samen met een Surinaams stamhoofd (zijn naam is Ipomadi) op bezoek geweest bij het bestuur van de NEFC (Native Evangelical Fellowship of Canada). Toen werd de basis gelegd voor verdere samenwerking tussen de Wayana gelovigen en First Nations in Canada. Toen zij in 2019 voor de tweede keer naar Canada gingen waren ze al met 6 personen: twee Wayana-stellen en Marco & Marjolein. Destijds bleek hoe de verschillende ontmoetingen tot zegen waren voor de mensen die ze spraken.

Team klaar voor vertrek

Gods roepstem

Uit de evaluatie van die reis kwam naar voren dat de Wayana Gods roepstem hadden gehoord om opnieuw hun ‘broeders en zusters’ in Canada te gaan bezoeken. Deze keer is het veel meer dan kennismaken. Zo zijn de Wayana gelovigen uitgenodigd om in een reservaat drie weken te logeren om de banden te verdiepen en samen te zien hoe God ze gebruikt om mensen met Jezus te bereiken.

Een groot geloofsavontuur

De reis werd door de Wayana gelovigen voorbereid als een groot geloofsavontuur. Het afgelopen jaar zijn ze bezig geweest met Engelse les. Ook hebben de mensen gespaard om zelf een bijdrage te kunnen leveren aan de kosten en is er gebeden om deuren te openen die God wil dat ze binnen zullen gaan zodra ze er zijn. Het aanvragen van visa, Covidtesten, reisverzekeringen etc. was nog een flinke uitdaging!

Wayana-indianen worden zendeling

We zien hoe de lokale gemeente onder de Wayana-indianen de zendingsopdracht nu ook op grote afstand handen en voeten geeft. We zijn benieuwd naar de impact die dit gaat krijgen in Canada de komende jaren. Bid jij mee? Er is nog een bedrag van 9.500 euro nodig om in alle kosten te voorzien. Doneer via deze pagina en het geld komt goed terecht.

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...