fbpx

Word zendeling

Geven

Update noodhulp Turkije en Syrië

5 apr 2023

Update noodhulp Turkije en Syrië

5 apr 2023

Inmiddels is het meer dan acht weken geleden dat een aardbeving tienduizenden mensen trof in Turkije en Syrië. Nog steeds komt er zowel verdrietig als vreugdevol nieuws uit de regio. Dankzij jouw bijdrage en gebed kunnen lokale kerken gericht hulp bieden. We zijn dankbaar voor de toewijding van deze kerken, van hulporganisaties en andere betrokkenen in de moeilijke omstandigheden en leven mee met de slachtoffers. We vragen je te blijven bidden voor de getroffenen.

Turkije
Kerken in Turkije delen onder andere verzorgingsproducten, kleding, slaapzakken en voedsel uit aan diegenen die het nodig hebben en helpen mensen die hun huis zijn verloren bij het vinden van onderdak. In samenwerking met de overheid hebben kerken generatoren kunnen brengen naar de gebieden die er het slechtst aan toe zijn.

Syrië
Net als in Turkije delen kerken in Syrië middelen uit aan de getroffenen. Vanaf het begin hebben veel kerken hun deuren open gezet en dat zullen ze voorlopig ook blijven doen. De aardbeving heeft de al instabiele regio nog kwetsbaarder gemaakt waardoor steun nog lang nodig zal blijven.

Bid mee
Bid voor de families wiens levens zijn veranderd door de aardbeving. Bid voor troost voor hen die dierbaren hebben verloren en genezing voor mensen die trauma’s hebben opgelopen door de ramp. Bid tegen de angst die nog steeds voelbaar aanwezig is. Bid ook voor het werk van kerken – dat ze de kracht en genade van God mogen ontvangen om hun naasten te dienen. Bid dat ze de handen en voeten van Jezus mogen zijn en Hem zichtbaar kunnen maken in deze donkere tijden.

In de video spreekt voorganger Gabi met voorganger Valentine over hoe de kerk in Syrië dankzij de vele giften hulp heeft kunnen bieden aan de getroffenen.

 

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...