fbpx

Word zendeling

Geven

Update noodhulp Turkije en Syrië

5 apr 2023

Update noodhulp Turkije en Syrië

5 apr 2023

Inmiddels is het meer dan acht weken geleden dat een aardbeving tienduizenden mensen trof in Turkije en Syrië. Nog steeds komt er zowel verdrietig als vreugdevol nieuws uit de regio. Dankzij jouw bijdrage en gebed kunnen lokale kerken gericht hulp bieden. We zijn dankbaar voor de toewijding van deze kerken, van hulporganisaties en andere betrokkenen in de moeilijke omstandigheden en leven mee met de slachtoffers. We vragen je te blijven bidden voor de getroffenen.

Turkije
Kerken in Turkije delen onder andere verzorgingsproducten, kleding, slaapzakken en voedsel uit aan diegenen die het nodig hebben en helpen mensen die hun huis zijn verloren bij het vinden van onderdak. In samenwerking met de overheid hebben kerken generatoren kunnen brengen naar de gebieden die er het slechtst aan toe zijn.

Syrië
Net als in Turkije delen kerken in Syrië middelen uit aan de getroffenen. Vanaf het begin hebben veel kerken hun deuren open gezet en dat zullen ze voorlopig ook blijven doen. De aardbeving heeft de al instabiele regio nog kwetsbaarder gemaakt waardoor steun nog lang nodig zal blijven.

Bid mee
Bid voor de families wiens levens zijn veranderd door de aardbeving. Bid voor troost voor hen die dierbaren hebben verloren en genezing voor mensen die trauma’s hebben opgelopen door de ramp. Bid tegen de angst die nog steeds voelbaar aanwezig is. Bid ook voor het werk van kerken – dat ze de kracht en genade van God mogen ontvangen om hun naasten te dienen. Bid dat ze de handen en voeten van Jezus mogen zijn en Hem zichtbaar kunnen maken in deze donkere tijden.

In de video spreekt voorganger Gabi met voorganger Valentine over hoe de kerk in Syrië dankzij de vele giften hulp heeft kunnen bieden aan de getroffenen.

 

Nieuwste berichten

De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...
Hoop in West-Afrika

Hoop in West-Afrika

In N’Zao, een dorpje in Zuid-Oost Guinee, bevindt zich een klein ziekenhuis, de Hoop ...