fbpx

Word zendeling

Geven

Update noodhulp Turkije en Syrië

5 apr 2023

Update noodhulp Turkije en Syrië

5 apr 2023

Inmiddels is het meer dan acht weken geleden dat een aardbeving tienduizenden mensen trof in Turkije en Syrië. Nog steeds komt er zowel verdrietig als vreugdevol nieuws uit de regio. Dankzij jouw bijdrage en gebed kunnen lokale kerken gericht hulp bieden. We zijn dankbaar voor de toewijding van deze kerken, van hulporganisaties en andere betrokkenen in de moeilijke omstandigheden en leven mee met de slachtoffers. We vragen je te blijven bidden voor de getroffenen.

Turkije
Kerken in Turkije delen onder andere verzorgingsproducten, kleding, slaapzakken en voedsel uit aan diegenen die het nodig hebben en helpen mensen die hun huis zijn verloren bij het vinden van onderdak. In samenwerking met de overheid hebben kerken generatoren kunnen brengen naar de gebieden die er het slechtst aan toe zijn.

Syrië
Net als in Turkije delen kerken in Syrië middelen uit aan de getroffenen. Vanaf het begin hebben veel kerken hun deuren open gezet en dat zullen ze voorlopig ook blijven doen. De aardbeving heeft de al instabiele regio nog kwetsbaarder gemaakt waardoor steun nog lang nodig zal blijven.

Bid mee
Bid voor de families wiens levens zijn veranderd door de aardbeving. Bid voor troost voor hen die dierbaren hebben verloren en genezing voor mensen die trauma’s hebben opgelopen door de ramp. Bid tegen de angst die nog steeds voelbaar aanwezig is. Bid ook voor het werk van kerken – dat ze de kracht en genade van God mogen ontvangen om hun naasten te dienen. Bid dat ze de handen en voeten van Jezus mogen zijn en Hem zichtbaar kunnen maken in deze donkere tijden.

In de video spreekt voorganger Gabi met voorganger Valentine over hoe de kerk in Syrië dankzij de vele giften hulp heeft kunnen bieden aan de getroffenen.

 

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.