fbpx

Word zendeling

Geven

Update uit Aleppo

17 feb 2023

Noodhulp Syrie CAMA

Update uit Aleppo

17 feb 2023

Elf dagen na de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië is het dodental opgelopen tot 44.000 en elke dag komen er nog slachtoffers bij. De ravage en het leed zijn enorm. Talloze mensen hebben familieleden verloren en zijn hun huis kwijt. Een update van Pastor Abdullah Homsi, voorganger van de CAMA-kerk in Aleppo.

Pastor Abdullah is deze dagen zo druk, dat hij maar nauwelijks de tijd kan vinden om even kort met ons te spreken. “De situatie hier in Aleppo is op dit moment vreselijk slecht voor wie getroffen zijn door de aardbeving. Onvoorstelbaar veel mensen die opvang nodig hebben, zij proberen een plekje te vinden in kerken en in centra die de deuren hebben opengesteld voor opvang”.

Ook de CAMA-kerk in Aleppo heeft direct na de aardbeving de deuren geopend om mensen een plek te bieden. Pastor Abdullah: “Als kerk  accepteren we iedereen en we helpen zoveel we kunnen, we hebben inmiddels een team van kerkleden die continu in de weer zijn om iedereen te helpen. Zo tonen we de liefde van Jezus in deze moeilijke tijd, door iedereen die onze kerk wil binnengaan zonder voorwaarden te accepteren.”

Te midden van de chaos is de CAMA-kerk in Aleppo een veilige plek waar liefde en barmhartigheid wordt getoond. De kerk zelf heeft geen schade opgelopen en het is een zegen om het gebouw nu zo in te kunnen zetten. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen aan het dagelijkse leven in de kerk. Zo wordt er samen gekookt en vanuit de kerk gaat men ook op weg naar andere plekken om daar te helpen. Zo zijn er al honderden pakketten met voedsel en noodhulp uitgedeeld aan mensen die sinds de aardbeving op straat leven.

Syrie PastorPastor Abdullah vertelt dat er veel geld nodig is om in de behoeften van de mensen – die zwaar zijn getroffen door de aardbeving – te kunnen voorzien. “Zo kunnen we bijvoorbeeld eten kopen, kleding, dekens, voedsel en schoon drinkwater. Ook is er geld nodig om waar mogelijk de huizen van mensen te repareren, zodat ze op zeker moment hopelijk terug kunnen naar hun eigen huis. Maar dit zal zeker niet voor iedereen mogelijk zijn”.

Op het eind van ons gesprek zegt Pastor Abdullah: “De steun uit Nederland betekent onvoorstelbaar veel voor ons. Het laat zien dat we allen één lichaam in Jezus zijn. We delen in de pijn en we delen in de vreugde wanneer we elkaar zo kunnen helpen.”

Steun de kerken in Syrië en Turkije in uw gebeden en ondersteun hen ook financieel. Hiermee helpt u de mensen die getroffen zijn door de rampen in Syrië en Turkije – met onderdak, warme kleding, voedsel, water en hygiëneartikelen – rechtstreeks via de lokale kerken.

Maak uw gift voor noodhulp via de lokale kerken in Turkije en Syrië over naar IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48 t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen en o.v.v. ‘Noodhulp aardbeving Turkije en Syrië’ of klik op onderstaande button om direct online te doneren.

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...