Verpleegopleiding Hoop Kliniek erkend door regering Guinee

Na een aantal jaren van voorbereiding; het maken van lessen en het geven van ‘opfriscursussen’ voor verpleegkundigen, heeft de Hoop Kliniek in Guinee in 2015 de stoute schoenen aangetrokken en de aanvraag voor een officiële verpleegopleiding (diverse) keren ingediend. De ene keer raakte documenten kwijt, dan kwam er weer een nieuwe minister en moest alles weer overnieuw.

Het hele proces werd opnieuw in de hand van de Here gelegd en afgelopen december is een delegatie van het ministerie van gezondheid en van onderwijs op bezoek geweest. Ze waren onder de indruk van het lesmateriaal dat door de jaren heen verzameld was. Ook hoe de kliniek draait, met 24 uur per dag water en elektriciteit. Met de hulp van hun aanbevelingen is het document op het bureau van de minister van gezondheid beland. Deze ondertekende het officiële document voor het realiseren van een verpleegopleiding. Op dit moment is het wachten op toestemming van de minister van onderwijs om ook daadwerkelijk met de opleiding te mogen beginnen.

Ondertussen is men alvast met de bouw van klaslokalen begonnen. Of er eind 2018 al met de eerste lessen begonnen kan worden is nog de vraag, maar in 2019 zal dat zeker gaan lukken.