fbpx

Word zendeling

Geven

Voor het eerst in haar leven ging ze mee naar een kerk

1 nov 2023

Voor het eerst in haar leven ging ze mee naar een kerk

1 nov 2023

Een jongerengroep van de NGK (Kruiskerk) Arnhem maakte in oktober een missiereis naar Italië. Ze werkten hier onder meer met vluchtelingen, gingen op outreach en hadden ontmoetingen met jongeren van Italiaanse kerken: “Heel bijzonder was dat we met elkaar deelden wat mensen ons hadden verteld en we er toen achter kwamen dat we, zonder dat we die dingen op dat moment wisten, precies hiervoor hadden gebeden.“

Jouw rol in Gods missie
Missiereizen staan bij CAMA Zending nooit op zichzelf. We trekken gedurende een langere periode met een groep op; ook om bijvoorbeeld een stukje training mee te geven op het gebied van cultuur, missie, persoonlijk geloof en groepsprocessen. Om na te denken over de impact ter plekke en wat deelnemers zelf hopen te leren en te ontvangen. Op welke manier kun je de ervaringen van een missiereis inzetten en vertalen naar het leven als volgeling van Jezus van elke dag in je eigen context en omgeving. CAMA Zending biedt deze reizen aan onder het label ENVISION, waarbij de vraag ‘Wat is jouw rol in Gods missie?’ centraal staat.

Vluchtelingenwerk
De groep uit Arnhem trok op met christelijke organisaties die zich richten op de vele vluchtelingen in Italië. Ze hielpen actief mee in een opvangcentrum, kookten samen met vluchtelingen een Nederlandse maaltijd en luisterden naar de vele heftige verhalen. Ook een outreach in de straten van Milaan, samen met de internationale collega’s en een Alliance Team uit Amerika, was onderdeel van het programma, waarbij er eten en drinken werd uitgereikt aan de vluchtelingen die hier op straat leven. “Vooral even menselijk contact was voor ons een kleine moeite en voor deze mensen een groot gebaar. Eigenlijk zouden we dit ook in Arnhem vaker moeten gaan doen.”

Bemoedigend
Op het programma stond verder een bezoek aan een jongerengroep van een kleine gemeente in Noord Italië. “Ons bezoek was voor hen een enorme bemoediging. We hebben gezongen, gebeden, elkaars taal geprobeerd te leren en ondertussen lekker gegeten.”

De Heilige Geest aan het werk
Uitvalsbasis deze week was de kerk in Verbania. Voor de zondagse kerkdienst, een gebedsavond en een interactieve avond met de jongeren van de gemeente om kennis te maken, naar elkaars getuigenissen te luisteren en voor elkaar te bidden. “Heel bijzonder was dat we op de terugweg met elkaar deelden wat mensen aan ons hadden verteld. We kwamen erachter dat we, zonder dat we die dingen op dat moment van elkaar wisten, precies hiervoor hadden gebeden.“

Voor het eerst in haar leven in de kerk
De groep verbleef in een hostel in Verbania.: “In ons hostel zaten ook vluchtelingen, dit sloot heel mooi aan bij het doel van onze week. Ook ontmoetten we hier een meisje, ze zou dit weekend naar Nederland gaan. Wij hebben haar een rit aangeboden en een slaapplaats. Zondagochtend is ze met ons meegegaan naar de kerk, voor het eerst in haar leven. Bijzonder hoe dingen kunnen lopen!”

Zo maken we samen Jezus zichtbaar.

Een uitgebreider verslag van de reis en belevenissen van deze jongerengroep is hier terug te lezen.

Ook op missiereis met je jongerengroep, studentenvereniging of gemeenteleden? Er is keus uit verschillende bestemmingen in Europa, zoals Tsjechië, Portugal, Spanje, Italië of Engeland. Maar ook zijn er diverse mogelijkheden buiten Europa. Elke reis is maatwerk, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.