fbpx

Word zendeling

Geven

Waar is Jezus?

21 mrt 2019

Drukke Aziatische straat met mensen die in gesprek zijn met elkaar

Waar is Jezus?

21 mrt 2019

Als je voor de eerste keer de naam van Jezus hebt gehoord, waar zou je dan naar Hem op zoek zijn? Zou je Hem zoeken in een kast of achter een gordijn, terwijl je afvraagt waar Hij was? Hier in Nederland weten de meeste mensen waar Jezus gevonden kan worden: in de kerk en bij christenen. Helaas heeft nog minder dan 1 % van de Japanners over Jezus gehoord. Het wordt beschouwd als het op één na grootste onbereikte land ter wereld.

Onderzoek toont aan dat Japanse studenten dertig keer meer geneigd zijn om op het Evangelie te reageren wanneer ze in het buitenland studeren. Nozomi, één van de 130 miljoen Japanners, werd door Gods leiding uitgekozen om deel te worden van een Amerikaans gastgezin (in 1996). Hier veranderde haar leven, compleet.

Op zoek naar Jezus in een kast

Op zondag ging Nozomi mee naar de kerk van het gastgezin. Ze keek rond en bedacht bij zichzelf Wat gebeurt hier? Al deze mensen zijn gehersenspoeld in het geloven van deze God. Toch bleef ze meegaan naar de kerk, omdat ze genoot van de muziek en de gemeenschap. Terwijl Nozomi tijd doorbracht met andere christenen begon God de ogen van haar hart te openen.

Veel avonden at ze samen met het gastgezin. Op een avond zei een gezinslid (Julie) “Ik ga even naar mijn kamer. Ik wil wat tijd doorbrengen met Jezus.”

Deze verklaring was duidelijk verwarrend voor Nozomi. Ze ging haar eigen kamer binnen en dacht: dat klinkt nogal vreemd. Ik vraag me af waar Jezus hier is. Ze zocht in haar kast, gluurde achter haar gordijnen en keek naar het plafond, maar ze kon Hem niet vinden. Na een tijdje klopte ze op de deur van Julie: “Hoe vind je Jezus?” Vroeg ze.

“De Bijbel zegt dat als je naar Hem zoekt met heel je hart, je Hem zult vinden” kreeg ze als antwoord. “Zullen we samen Bijbel gaan lezen?” Ze stemde toe.

Al snel begonnen ze te lezen in Genesis, waar God Adam en Eva komt zoeken en zegt: “Adam, waar ben je?”

“God zegt: ‘Nozomi, waar ben je?’ Hij houdt van je en Hij is naar je op zoek. Vraag Hem om Zichzelf aan jou te tonen.”

Elke nacht bad ze: “Jezus, als U echt bent, wilt U het me laten zien?” Als een beleefde Japanse student had Nozomi veel vragen en twijfels dat ze in haar hart begraven bleef. Ondanks deze twijfels was de liefde van Jezus zo dwingend dat Hij onweerstaanbaar voor haar werd.

Op een dag in de kerk werd er gezongen: “Ik zing een lied van lof aan mijn Heiland, aan mijn Jezus.” Op dat moment, terwijl de liefde van God Nozomi vulde, strekte ze zich uit en zei met vreugdevolle tranen tegen Julie: “Julie, Hij wil mijn Redder zijn, mijn Jezus! “Samen gingen Julie en Nozomi naar de gang waar ze haar hart aan Christus gaf.

Japan bereiken met muziek

Kort hierna was Julie samen met Nozomi op een christelijke conferentie. Tijdens één van de diensten sprak de spreker over hoe Japan zo onbereikbaar is, maar dat gospelmuziek populair is bij Japanse studenten. Nozomi haar hart werd geraakt om deze jonge mensen te bereiken, en terwijl ze bad, gaf God haar een visioen.

Op een dag kwam ze naar Julie toe en zei: “Ik denk dat we een gospelmuziekteam moeten vormen en concerten in heel Japan moeten geven.”

Julie ging een paar dagen later naar een van onze aanbiddingspastors en vroeg hem of we een team konden nemen om concerten te geven in Japan. Hij zei dat het onmogelijk was. Er waren te veel barrières; het zou te duur zijn, en de timing leek gewoon niet goed. Dus ging ik terug naar Nozomi en vertelde haar wat hij zei.

“Nee!” Antwoordde ze. “Japan heeft Jezus nodig! Jezus stuur ons! “Bad ze.

Een paar dagen later benaderde een andere aanbiddingspastor Julie: “Julie, God heeft tegen me gesproken,” zei hij. “Hij wil dat we concerten geven in heel Japan.”

In de zomer van 2001 deed een aanbiddingsteam van Christ Community Church precies dat. Er werd een naam verzonnen en posters. Gedurende drie weken gaven Julie en Nozomi met een team concerten in Osaka – op treinstations, auditoria, kerken en op straat. Nozomi en een andere Japanse gelovige deelden hun getuigenis tijdens elk concert.

De Heilige Geest gaat door

Toen Julie en Nozomi terug waren in de States, wendde Nozomi zich tot Julie. “Julie!”

Ik dacht: Oh nee. Wat nu?

“Ik denk dat God me terug naar Japan roept,” zei ze. “Koffie is echt populair bij studenten. Ik wil een bediening in de koffiebar beginnen. ‘

Begonnen als een jonge, stille, Japanse student die nauwelijks Engels kon spreken, verraste Nozomi me terwijl ik zag hoe God haar transformeerde in een vasthoudende visionaire Evangelist.

Nozomi voegde zich bij een team en keerde terug naar Japan. Ze kochten een klein gebouw aan de overkant van een universiteit en begonnen studenten naar Christus te leiden via een bediening in een koffiebar.

Jarenlang leidde ze tientallen Japanners tot Christus door de bedieing van koffiebars. Onlangs ontving ze visie om kerken te gaan planten, dus sloot ze zich aan bij een kerkplantingsbediening en plantte ze twee kerken in Kobe en Kyoto.

In het begin wist Nozomi niet waar of hoe Jezus te vinden – ze zocht zelfs in een kast. Maar God openbaarde zich aan Nozomi en belastte haar met het helpen van anderen in Japan om Jezus te vinden. Ze vond dat Hij het licht van de wereld was, en dat licht schijnt helder in haar leven vandaag in heel Japan.

Bron: C&MA

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...