fbpx

Word zendeling

Geven

‘We geloven nog steeds!’

6 feb 2018

Aziatische oudere man met hoed kijkt indringend

‘We geloven nog steeds!’

6 feb 2018

Kleine dorpjes verscholen tussen het gebladerte van bananenbomen, rubberbomen en theestruiken. Heuvel na heuvel bedekt met groen. Dit is het thuis van een minderheidsgroep in China.

Zo’n anderhalf jaar geleden maakten we een gebedswandeling, op zoek naar ‘de persoon van vrede’ (Lucas 10). Zo ontmoetten we een jong stel dat ons binnen nodigde. Daar deelden we het verhaal over God de Schepper, over de mens die zich van Hem afkeerde, over redding door Jezus Christus en over de dag dat Hij zal terugkeren. Het jonge stel geloofde dat deze verhalen waar zijn, al begrepen zij niet alles.

Zes maanden lang konden we hen niet ontmoeten. Ze hadden geen Bijbel, geen christelijke liederen en er was niemand anders in hun omgeving christen. Ze kenden geen christenen, maar de Geest overtuigde hen van de waarheid en zij hielden stand. Op de dag dat we opnieuw afreisden naar het dorp van dit jonge echtpaar, schudde de teamleider zijn hoofd en zei: ‘Ik weet niet wat we zullen aantreffen vandaag.’

Toen de auto voor hun huis stopte, kwamen zij lachend naar buiten. ‘Jullie zijn teruggekomen!’ riepen ze uit. Terwijl we hen vroegen hoe het met hen ging, antwoordden ze enthousiast: ‘We geloven nog steeds!’ Die dag liet het jonge stel zich dopen in een klein stroompje ergens tussen de palmbomen. Hun ogen straalden en ze legden de weg naar het riviertje bijna rennend af, zo graag wilden zij Jezus volgen!

Elke twee weken gaan we op bezoek. Ze horen een verhaal van Jezus die ze in het dorp doorvertellen. Na aanhoudend gebed werd hun oma genezen van een grote tumor aan haar oog. Nu kan het hele dorp zien dat God machtig is! Een paar weken later is een dorpsoudste ook gedoopt!

Het is ons gebed dat het hele dorp en de dorpen eromheen zullen geloven in Jezus.

Mark en Bibi Hollander* werken in China onder een minderheidsgroep.

*pseudoniem

Een verhaal van Mark en Bibi Hollander.

Nieuwste berichten

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

Samen Jezus zichtbaar maken waar Hij niet of nauwelijks gezien wordt. Het raakt ons ...
Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter ...
Kom eens kijken in mijn tuin

Kom eens kijken in mijn tuin

‘Kom eens kijken in mijn tuin’, zei God een aantal jaar geleden tegen een voormalig ...
Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Na twaalf jaar zendingsdienst in Portugal zijn Peter en Annie Verhoef met hun vier ...