fbpx

Word zendeling

Geven

‘We geloven nog steeds!’

6 feb 2018

Aziatische oudere man met hoed kijkt indringend

‘We geloven nog steeds!’

6 feb 2018

Kleine dorpjes verscholen tussen het gebladerte van bananenbomen, rubberbomen en theestruiken. Heuvel na heuvel bedekt met groen. Dit is het thuis van een minderheidsgroep in China.

Zo’n anderhalf jaar geleden maakten we een gebedswandeling, op zoek naar ‘de persoon van vrede’ (Lucas 10). Zo ontmoetten we een jong stel dat ons binnen nodigde. Daar deelden we het verhaal over God de Schepper, over de mens die zich van Hem afkeerde, over redding door Jezus Christus en over de dag dat Hij zal terugkeren. Het jonge stel geloofde dat deze verhalen waar zijn, al begrepen zij niet alles.

Zes maanden lang konden we hen niet ontmoeten. Ze hadden geen Bijbel, geen christelijke liederen en er was niemand anders in hun omgeving christen. Ze kenden geen christenen, maar de Geest overtuigde hen van de waarheid en zij hielden stand. Op de dag dat we opnieuw afreisden naar het dorp van dit jonge echtpaar, schudde de teamleider zijn hoofd en zei: ‘Ik weet niet wat we zullen aantreffen vandaag.’

Toen de auto voor hun huis stopte, kwamen zij lachend naar buiten. ‘Jullie zijn teruggekomen!’ riepen ze uit. Terwijl we hen vroegen hoe het met hen ging, antwoordden ze enthousiast: ‘We geloven nog steeds!’ Die dag liet het jonge stel zich dopen in een klein stroompje ergens tussen de palmbomen. Hun ogen straalden en ze legden de weg naar het riviertje bijna rennend af, zo graag wilden zij Jezus volgen!

Elke twee weken gaan we op bezoek. Ze horen een verhaal van Jezus die ze in het dorp doorvertellen. Na aanhoudend gebed werd hun oma genezen van een grote tumor aan haar oog. Nu kan het hele dorp zien dat God machtig is! Een paar weken later is een dorpsoudste ook gedoopt!

Het is ons gebed dat het hele dorp en de dorpen eromheen zullen geloven in Jezus.

Mark en Bibi Hollander* werken in China onder een minderheidsgroep.

*pseudoniem

Een verhaal van Mark en Bibi Hollander.

Nieuwste berichten

‘Ik ben bang, de wereld valt uit elkaar!’

‘Ik ben bang, de wereld valt uit elkaar!’

Laatst was een CAMA zendeling op bezoek bij zijn vriend Tapha in de sloppenwijk en ...
Dit gebed bidt pasbekeerde Turkse Mohammed

Dit gebed bidt pasbekeerde Turkse Mohammed

Afgelopen week deelden we het verhaal van deze (nu ex-!) moslima. Ze kwam tot geloof ...
Moslima komt via Mission Partner tot geloof

Moslima komt via Mission Partner tot geloof

‘Ik ben Koerdisch. Ik wist niets van de wereld. En ik was moslim.’ Dit is hoe een ...
Hoe God werkt in Italië

Hoe God werkt in Italië

Afgelopen week waren we (Hans & Leida Borghuis) weer in Verbania, Italië. Een ...