fbpx

Word zendeling

Geven

Zaaien en oogsten in Japan

27 jun 2024

Zaaien en oogsten in Japan

27 jun 2024

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak onzichtbare inspanningen die bijdragen aan de groei van geloofsgemeenschappen in moeilijke omstandigheden.

Mabel Francis, een zendeling van CAMA Amerika, wilde als jonge vrouw in de vroege 1900s naar Japan om te evangeliseren, maar het beleid van de C&MA stond het niet toe dat alleenstaande vrouwen internationaal reisden. Ondanks deze tegenslag werd ze in 1909 op 29-jarige leeftijd naar Japan gestuurd, waar ze samen met haar broer en later haar zus meer dan 20 kerken stichtte.

Oorlog

Toen de C&MA in 1936 besloot hun zendelingen uit Japan terug te trekken door de Tweede Wereldoorlog, besloten Mabel en haar zus Anne daar te blijven, ondanks de gevaren en de mogelijkheid om veilig terug te keren naar de VS. Tijdens de oorlog bleven ze het evangelie verspreiden, en na de oorlog openden ze een bijbelschool, weeshuizen, medische klinieken en stichtten ze zes nieuwe kerken. Voor haar inspanningen werd Mabel in 1962 door de Japanse keizer onderscheiden met de Orde van de Heilige Schat.

De oogst is groot

Hoewel er weinig kerken zijn, hebben die wel een blijvende impact, zoals blijkt uit de viering van het 100-jarig bestaan van de kerk in Fukuyama, gesticht door Mabel. Don Schaeffer ontmoette Mabel toen hij tien jaar oud was, wat zijn interesse in de zending en Japan wekte. Samen met zijn vrouw Hazel heeft hij bijna 40 jaar als zendeling in Japan gewerkt, kerken gesticht en leiders ondersteund in een land waar minder dan 1 procent van de bevolking christen is. De Schaeffers geloven dat de bodem is omgeploegd en dat God iets groots gaat doen in Japan. Ze roepen op tot meer werkers, in lijn met Mattheüs 9:37, waarin Jezus zegt: “De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders.

Heb jij een verlangen om het goede nieuws van Jezus te verspreiden op de plekken waar bijna niemand ooit over Jezus heeft gehoord? Kom met ons in contact. Ook kan je het zendingswerk financieel ondersteunen, zo verspreiden we samen elke dag het goede nieuws van Jezus!

 

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...