fbpx

Word zendeling

Geven

Zendeling in Spanje tijdens Coronacrisis: Hoe is het met Maarten en Nelleke?

9 apr 2020

Zendelingen Maarten en Nelleke Slot in woonkamer met kruis op achtergrond

Zendeling in Spanje tijdens Coronacrisis: Hoe is het met Maarten en Nelleke?

9 apr 2020

Zendelingen Maarten en Nelleke Slot wonen al een lange tijd in het zuiden van Spanje. In tijden van Coronacrisis is dit erg apart. Spanje is hard geraakt door de het virus. Op het moment van schrijven zijn er 146.690 mensen besmet. 14.555 mensen zijn er overleden. Maar ook zijn er 48.021 mensen die de ziekte overleefd hebben. Marcel Oosterkamp sprak Maarten en Nelleke en was benieuwd naar ze.

1. Wauw Maarten en Nelleke. Dat zijn heftige cijfers!  Hoe gaat het met jullie?

“Het gaat niet slecht met ons! We zijn gezond, en onze kinderen hier in Granada, Madrid en Nederland. Yoram, onze derde, die het Basisjaar van de EH doet op dit moment, is teruggevlogen naar Spanje voordat de grens zou sluiten. En onze oudste, David, werd halsoverkop vanuit de Universiteit van Amsterdam teruggeroepen vanuit zijn uitwisselingsprogramma in Schotland. We kennen al verschillende mensen die gestorven zijn, dat is erg verdrietig.”

2. Op welke manier is jullie leven en werk veranderd de afgelopen tijd?

“Alles via internet, dit heeft voor en nadelen. We missen het contact met de ander, vooral omdat men in deze cultuur veel lichamelijk contact met elkaar heeft. Aan de andere kant zien we dat we onze pas gevormde huiskring via Zoom en WhatsApp video enorm groeit in diepgang en het kennen van elkaar.  En het biedt kansen! Zo heb ik (Maarten) via de telefoon met een aantal mensen kunnen bidden die normaliter erg afwijzend naar het geloof staan.”

Maarten en Nelleke Slot

3. Hoe merken jullie dat Spanjaarden omgaan met angst en geloof?

“Er is minder afwijzing van het geloof. Dus dat is positief! Verder zijn mensen erg bang. Bang voor de dood, maar ook voor een nieuwe economische crisis, zoals in 2007-2008. Alles wat ze de afgelopen jaren is opgebouwd dreigen ze kwijt te raken. Een aantal mensen uit de gemeente heeft hun inkomen verloren. En in deze streek, die economisch erg zwak is, is dat echt een probleem.”

4. Hoe kunnen wij vanuit Nederland iets voor jullie betekenen?

“We krijgen de laatste weken veel persoonlijke berichtjes vanuit Nederland om te vragen hoe het met ons is. Dat doet is veel goed. Bedankt daarvoor! Het is fijn dat mensen betrokken zijn. Verder is gebed voor ons, de gemeente, voor moed en troost erg welkom. We bidden dat de Spanjaarden open zullen staan voor God.”

5. Is er nog iets dat jullie kwijt willen aan de lezers? 

Mattheus 13: 52 Dat we door deze tijd mogen leren om nieuwe en oude dingen uit de voorraad van lessen geleerd als discipelen van Jezus, te voorschijn te halen en toe te passen in de taken die Hij ons voorbereidt.”

Nieuwste berichten

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

Samen Jezus zichtbaar maken waar Hij niet of nauwelijks gezien wordt. Het raakt ons ...
Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter ...
Kom eens kijken in mijn tuin

Kom eens kijken in mijn tuin

‘Kom eens kijken in mijn tuin’, zei God een aantal jaar geleden tegen een voormalig ...
Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Na twaalf jaar zendingsdienst in Portugal zijn Peter en Annie Verhoef met hun vier ...