fbpx

Word zendeling

Geven

Zendeling in Spanje tijdens Coronacrisis: Hoe is het met Maarten en Nelleke?

9 apr 2020

Zendelingen Maarten en Nelleke Slot in woonkamer met kruis op achtergrond

Zendeling in Spanje tijdens Coronacrisis: Hoe is het met Maarten en Nelleke?

9 apr 2020

Zendelingen Maarten en Nelleke Slot wonen al een lange tijd in het zuiden van Spanje. In tijden van Coronacrisis is dit erg apart. Spanje is hard geraakt door de het virus. Op het moment van schrijven zijn er 146.690 mensen besmet. 14.555 mensen zijn er overleden. Maar ook zijn er 48.021 mensen die de ziekte overleefd hebben. Marcel Oosterkamp sprak Maarten en Nelleke en was benieuwd naar ze.

1. Wauw Maarten en Nelleke. Dat zijn heftige cijfers!  Hoe gaat het met jullie?

“Het gaat niet slecht met ons! We zijn gezond, en onze kinderen hier in Granada, Madrid en Nederland. Yoram, onze derde, die het Basisjaar van de EH doet op dit moment, is teruggevlogen naar Spanje voordat de grens zou sluiten. En onze oudste, David, werd halsoverkop vanuit de Universiteit van Amsterdam teruggeroepen vanuit zijn uitwisselingsprogramma in Schotland. We kennen al verschillende mensen die gestorven zijn, dat is erg verdrietig.”

2. Op welke manier is jullie leven en werk veranderd de afgelopen tijd?

“Alles via internet, dit heeft voor en nadelen. We missen het contact met de ander, vooral omdat men in deze cultuur veel lichamelijk contact met elkaar heeft. Aan de andere kant zien we dat we onze pas gevormde huiskring via Zoom en WhatsApp video enorm groeit in diepgang en het kennen van elkaar.  En het biedt kansen! Zo heb ik (Maarten) via de telefoon met een aantal mensen kunnen bidden die normaliter erg afwijzend naar het geloof staan.”

Maarten en Nelleke Slot

3. Hoe merken jullie dat Spanjaarden omgaan met angst en geloof?

“Er is minder afwijzing van het geloof. Dus dat is positief! Verder zijn mensen erg bang. Bang voor de dood, maar ook voor een nieuwe economische crisis, zoals in 2007-2008. Alles wat ze de afgelopen jaren is opgebouwd dreigen ze kwijt te raken. Een aantal mensen uit de gemeente heeft hun inkomen verloren. En in deze streek, die economisch erg zwak is, is dat echt een probleem.”

4. Hoe kunnen wij vanuit Nederland iets voor jullie betekenen?

“We krijgen de laatste weken veel persoonlijke berichtjes vanuit Nederland om te vragen hoe het met ons is. Dat doet is veel goed. Bedankt daarvoor! Het is fijn dat mensen betrokken zijn. Verder is gebed voor ons, de gemeente, voor moed en troost erg welkom. We bidden dat de Spanjaarden open zullen staan voor God.”

5. Is er nog iets dat jullie kwijt willen aan de lezers? 

Mattheus 13: 52 Dat we door deze tijd mogen leren om nieuwe en oude dingen uit de voorraad van lessen geleerd als discipelen van Jezus, te voorschijn te halen en toe te passen in de taken die Hij ons voorbereidt.”

Nieuwste berichten

De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...
Hoop in West-Afrika

Hoop in West-Afrika

In N’Zao, een dorpje in Zuid-Oost Guinee, bevindt zich een klein ziekenhuis, de Hoop ...