fbpx

Word zendeling

Geven

Zendeling laat paspoort in vliegtuig liggen

5 sep 2019

Zending op strand zoon op arm vader

Zendeling laat paspoort in vliegtuig liggen

5 sep 2019

Kortgeleden arriveerde Johan* eindelijk thuis van het vliegveld. Het zou een tijd van ontspanning zijn, maar hij vergat zijn tas in het vliegtuig. Na de Regional Alliance World Fellowship Conference en een volledige werkweek was Johan compleet uitgeput.

Niemand kon hem verder helpen

Johan was blij toen hij weer landde in zijn thuisland, stapte uit het vliegtuig, maar kwam er te laat achter dat hij zijn handbagage was vergeten. En dat niet alleen: in zijn handbagage zat ook zijn paspoort. Grote paniek brak uit. Hij ging terug naar het vliegveld, sprak met verschillende mensen en schreef e-mails. Niemand kon hem verder helpen.

Miracle worker

De volgende ochtend was het zondag. Johan wakker en hoorde zijn zoontje Joas* zingen “Way Maker”, een lied wat ze vaak zingen in de kerk. Hij bleef maar de zin “Miracle worker, miracle worker. That is who You are” zingen. Hij vertelde zijn zoontje wat er de dag ervoor gebeurd was en zijn zoontje begon te bidden.

Na de kerkdienst ging Johan terug naar het vliegveld. Hij liet een medewerkster zijn verloren tas op een foto zien. De medewerkster herkende de tas meteen. “Ja! We hebben deze tas 20 minuten geleden gevonden!” Johan kreeg zijn tas terug, mét zijn paspoort! 24 uur later zat alles nog in zijn tas!

Johan kwam blij terug thuis bij zijn zoontje en vertelde het goede nieuws. In simpel kinderlijk geloof zei Joas: “Natuurlijk papa! We vroegen God om een wonder, en dat heeft Hij gedaan.”

God is trouw!

Bijzonder! Is het niet? Hoe vaak aarzelen we niet om God iets te vragen omdat we denken dat Hij niet zal antwoorden? Hoe vaak lezen we in de Bijbel dat God ons hoort als we bidden en herstelt wat er verloren is gegaan? Als God antwoord om een verloren paspoort, hoeveel te meer zal Hij dat ook doen voor een verloren persoon? Blijf daarom bidden. Juist voor die mensen in je omgeving die verloren zijn. Hij is trouw!

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd.

Nieuwste berichten

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

Samen Jezus zichtbaar maken waar Hij niet of nauwelijks gezien wordt. Het raakt ons ...
Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter ...
Kom eens kijken in mijn tuin

Kom eens kijken in mijn tuin

‘Kom eens kijken in mijn tuin’, zei God een aantal jaar geleden tegen een voormalig ...
Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Na twaalf jaar zendingsdienst in Portugal zijn Peter en Annie Verhoef met hun vier ...