fbpx

Word zendeling

Geven

Zendeling worden

Wil jij ook graag handen en voeten geven aan je geloof, het verhaal van Jezus vertellen en de minst bereikte volken bereiken? Heb jij ook zoveel passie voor de kerk en heb je interesse in zending? Lees dan hieronder hoe je CAMA zendeling wordt.

Zo word je zendeling

(In een notendop)

1

Koffie met Boudewijn:

Je bent van harte welkom op het kantoor van CAMA Zending! We vinden het leuk je te ontmoeten en zetten graag wat extra koffie of thee voor je klaar om nader kennis te maken. Je komt langs bij onze directeur Boudewijn van Schoonhoven voor een oriënterend gesprek. Wie ben jij? Wat drijft je? Is zending iets voor je? Past CAMA bij je?

2

Gegevens & Referenties

Je hebt er nog eens een paar nachtjes over geslapen en het voelt goed. Er is een wederzijdse klik en je kunt je vinden in het verhaal van CAMA Zending. Je wilt concreet toewerken naar een volgende stap. Nu is het tijd voor wat formulierwerk. Een beetje saai, maar wel nodig. Ook vragen we om enkele referenties.

3

Koppeling aan een bestuurslid

De volgende stap is een gesprek met Boudewijn én iemand van het bestuur. We kiezen iemand uit het bestuur van wie we denken dat jij er een goede klik mee hebt. Deze persoon blijft later ook je contactpersoon, naast Boudewijn. In dit gesprek bespreken we jouw ingevulde formulieren en de ontvangen referenties. Na dit gesprek gaan jij en je bestuurslid ook in gesprek met je thuisgemeente.

4

Psychologisch en medisch onderzoek

Dan is het tijd voor een psychologisch en medisch onderzoek. Zo komen we meer te weten over je motivatie, achtergrond, eigenschappen en persoonlijkheid. Dat is belangrijk voor ons om te weten, want we begeleiden je graag zo goed mogelijk. Ook krijg je een medisch onderzoek, om er zeker van te zijn dat je fit genoeg bent om op reis te gaan.

5

We hakken een knoop door

Aan de hand van alle informatie die we hebben verzameld, de gesprekken die we hebben gevoerd en na gebed gaan Boudewijn en het bestuurslid in gesprek. Is CAMA Zending de juiste organisatie voor jou? Pas jij in ons plaatje? We hakken een definitieve knoop door en besluiten of wij je wel of niet uitzenden.

6

Coaching en maatwerk

Yes, we zijn een match! Jij hebt groen licht van ons ontvangen. De volgende stap is eventuele coaching. Aan de hand van het psychologisch rapport kijken we waar we jou nog kunnen toerusten. Je gaat in gesprek met een professional die jou mentaal voorbereidt om op reis te gaan.

7

Tijd voor praktische zaken

We helpen je met het opzetten van een thuisfrontcommissie (TFC) en samen maken we alle financiële zaken netjes op orde. Harold is de man die jou daarbij helpt. We maken een plan van aanpak zodat je straks in het buitenland de eindjes aan elkaar kunt knopen.

8

Studie

We vinden het belangrijk dat jij de taal goed beheerst en de cultuur goed begrijpt. Mocht het nodig zijn, kun je nog een cursus of (korte) opleiding volgen.

9

Check, check – dubbel check

Alles goed geregeld? We zenden je pas uit als je 100 % financieel ondersteund wordt. Zo kun jij je straks volledig richten op je werk. Daar helpen we je natuurlijk bij. Zijn de financiën geregeld? Dan is het tijd voor de praktische voorbereiding. Koffers pakken!

10

Vertrek!

Het is zo ver! Tijd om naar het vliegveld te gaan. Hier houdt onze samenwerking natuurlijk niet op. Sterker nog, hier begint het! Wij staan achter je en helpen je ook om goed te functioneren in het buitenland, bijvoorbeeld door middel van coaching.