Zendeling worden

Deelt u hetzelfde verhaal?

Wilt u ook graag handen en voeten geven aan uw geloof, het verhaal van Jezus vertellen en de minst bereikte volken bereiken? Heeft u ook zoveel passie voor de kerk en heeft u interesse in zending? Lees dan hieronder hoe u zendeling wordt via CAMA Zending.

Zo wordt u zendeling

(In een notendop)

1

Koffie met Boudewijn:

U bent van harte welkom op het kantoor van CAMA Zending! We vinden het leuk u te ontmoeten en zetten graag wat extra koffie of thee voor u klaar om nader kennis te maken. U komt langs bij onze directeur Boudewijn van Schoonhoven voor een oriënterend gesprek. Wie bent u? Wat drijft u? Is zending iets voor u? Past CAMA bij u? Plan een koffie-afspraak

2

Gegevens & Referenties

U hebt er nog eens een paar nachtjes over geslapen en het voelt goed. Er is een wederzijdse klik en u kunt u goed vinden in het verhaal van CAMA Zending. U wilt concreet toewerken naar een volgende stap. Nu is het tijd voor wat formulierwerk. Een beetje saai, maar wel nodig. Ook vragen we om enkele referenties.

3

Koppeling aan een bestuurslid

De volgende stap is een gesprek met Boudewijn én iemand van het bestuur. We kiezen iemand uit het bestuur waarvan we denken dat u er een goede klik mee hebt. Deze persoon blijft later ook uw contactpersoon, naast Boudewijn. In dit gesprek bespreken we uw ingevulde formulieren en de ontvangen referenties. Na dit gesprek gaan u en uw bestuurslid ook in gesprek met uw thuisgemeente.

4

Psychologisch en medisch onderzoek

Dan is het tijd voor een psychologisch en medisch onderzoek. Zo komen we meer te weten over uw motivatie, achtergrond, eigenschappen en persoonlijkheid. Dat is belangrijk voor ons om te weten, want we begeleiden u graag zo goed mogelijk. Ook krijgt u een medisch onderzoek, om er zeker van te zijn dat u fit genoeg bent om op reis te gaan.

5

We hakken een knoop door

Aan de hand van alle informatie die we hebben verzameld, de gesprekken die we hebben gevoerd en na gebed gaan Boudewijn en het bestuurslid in gesprek. Is CAMA Zending de juiste organisatie voor u? Past u in ons plaatje? We hakken een definitieve knoop door en besluiten of wij u wel of niet uitzenden.

6

Coaching en maatwerk

Yes, we zijn een match! U hebt groen licht van ons ontvangen. De volgende stap is eventuele coaching. Aan de hand van het psychologisch rapport kijken we waar we u nog kunnen toerusten. U gaat in gesprek met een professional die u mentaal voorbereidt om op reis te gaan.

7

Tijd voor praktische zaken

We helpen u met het opzetten van een thuisfrontcommissie (TFC) en samen maken we alle financiële zaken netjes op orde. Harold is de man die u daarbij helpt. We maken een plan van aanpak zodat u straks in het buitenland de eindjes aan elkaar kunt knopen.

8

Studie

We vinden het belangrijk dat u de taal goed beheerst en de cultuur goed begrijpt. Mocht het nodig zijn, kunt u nog een cursus of (korte) opleiding volgen.

9

Check, check – dubbel check

Alles goed geregeld? We zenden u pas uit als u 100 % financieel ondersteund wordt. Zo kunt u zich straks volledig richten op uw werk. Daar helpen we u natuurlijk bij. Zijn de financiën geregeld? Dan is het tijd voor de praktische voorbereiding. Koffers pakken!

10

Vertrek!

Het is zo ver! Tijd om naar het vliegveld te gaan. Hier houdt onze samenwerking natuurlijk niet op. Sterker nog, hier begint het! Wij staan achter u en helpen u ook om goed te functioneren in het buitenland, bijvoorbeeld door middel van coaching.

Twijfelt u?

Overweegt u zendeling te worden, maar bent u nog niet helemaal zeker?

Wilt u ontdekken of zending echt iets voor u is? Bel ons gerust, of kom langs op ons kantoor in Driebergen. We zijn benieuwd naar uw verhaal.