fbpx

Word zendeling

Geven

Zendelingen op scherp vanwege recente aanslagen

3 jun 2021

Zendelingen silhouette

Zendelingen op scherp vanwege recente aanslagen

3 jun 2021

Mali, Niger, India, Indonesië, Burkina-Faso, Myanmar… Vanwege recente aanslagen in deze – en andere – landen lopen christenen groot gevaar. We zien het regelmatig in het nieuws en op de ranglijst christenvervolging van Open Doors, staan veel landen waar ook CAMA zendelingen actief zijn. Helaas vertelde minister Kaag afgelopen week nog dat zij specifieke aandacht voor christenvervolging niet nodig vindt. 

Dagelijkse situatie

Van meerdere CAMA zendelingen horen we dat ze vanwege de dreiging die er is steeds meer voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Een aantal van hen heeft dagelijks te maken met dreigende terreur en onveilige situaties. Hierdoor zijn ze continu alert. Zo nemen sommige zendelingen elke dag een andere route naar hun werk, reizen ze niet in de avonduren of hebben een safe-room in hun huis moeten creëren.

Alert maar niet bang

‘We zijn alert, maar niet bang’

‘We zijn alert, maar niet bang’, vertelt één van hen. Het gebied waar hij actief is, is recentelijk meerdere keren in het nieuws geweest vanwege aanslagen. Het komt soms wel erg dichtbij, maar hij vindt het belangrijk om zijn werk te blijven doen. ‘In dit gebied zijn nauwelijks christenen, minder dan 0,1% van de bevolking. Ondanks de actuele dreiging zien we Jezus hier dagelijks aan het werk. Afgelopen week nog werden 7 mensen gedoopt!’

Oproep tot gebed

Als CAMA Zending vinden we de veiligheid van onze mensen erg belangrijk. Daarom zijn we steeds met hen in contact en overleggen we met het internationale CAMA netwerk, met veiligheidsexperts en andere betrokkenen om zo te monitoren of de huidige situatie veilig genoeg is, of dat het té gevaarlijk wordt. Gebed is van erg groot belang. Bid mee dat de zendelingen beschermt worden en dat er – ook onder deze omstandigheden – veel vrucht mag zijn van hun werk. Paulus vroeg om gebed voor zijn werk (2 Thess. 3:1). Dit vragen onze zendelingen ook aan jou. Bid jij mee?

Nieuwste berichten

Bid mee voor Syrië en Libanon

Bid mee voor Syrië en Libanon

Bid jij vandaag voor Syrië en Libanon? Onze broers en zussen in deze twee prachtige ...
Zouden Robbert en Rianne al Tsjechisch spreken?

Zouden Robbert en Rianne al Tsjechisch spreken?

Een nieuw seizoen is begonnen! Ook CAMA zendelingen Robbert en Rianne van CZ Alive ...
Door staatsgreep Guinee kunnen Jon en Anja niet vliegen

Door staatsgreep Guinee kunnen Jon en Anja niet vliegen

De president van Guinee werd afgelopen zondag gevangengenomen en zijn regering ...
Ontvang jij de nieuwsbrieven al?

Ontvang jij de nieuwsbrieven al?

Ontvang jij de nieuwsbrieven van CAMA Zending al? Maandelijks versturen we een e-mail