fbpx

Word zendeling

André en Wendy Meyer

Centraal Azië

2022

André en Wendy Meyer

Wij zijn André en Wendy Meyer*. We zijn vijftigers en hebben jaren gewerkt in het bedrijfsleven. In 2019 is het verlangen ontstaan om God te dienen in Centraal Azië. Na een eerste stap gemaakt te hebben van twee jaar Georgië, zijn we nu verhuisd naar één van de minst bereikte volken ter wereld. De schattingen lopen uiteen, maar zeker is dat minder dan 1% van de bevolking christen is. Daarnaast ervaren nagenoeg alle christenen vervolging. Christenen met een moslimachtergrond zijn het meest kwetsbaar. Dit geldt ook voor de vele christelijke vluchtelingen uit de buurlanden.

Het is een land met een zeer rijke christelijke historie, maar helaas is er buiten enkele kerkgebouwen (vaak ruïnes) niet veel meer van over.

In één van de grote steden van het land staat een cultureel centrum voor ontmoeting, training en ontspanning. Het centrum is vlak bij de universiteit, waardoor er veel jongeren langs kunnen komen. Ze komen voor een kopje koffie, een goed gesprek, een rustige werkplek of een stuk inspanning in de fitnessruimte of de klimwand. Veel nieuwe christenen verliezen het contact met hun families. Het is belangrijk dat zij een plek vinden waar ze andere christenen ontmoeten. Dit cultureel centrum is deze plek voor vele christenen!

Daarnaast komen er in het gebouw meerdere kerken samen. Vanwege de grote diversiteit aan vluchtelingen, zijn er kerken in verschillende talen. Hoe mooi is het om God te kunnen loven en prijzen in je eigen taal!

Wij zullen ons voornamelijk inzetten om het centrum te laten draaien. Een prachtige samenwerking tussen lokale christenen, expats en vluchtelingen. Help jij mee om deze jonge christenen een veilige plek te geven? Steun ons via onderstaand formulier.

* André en Wendy Meyer zijn gefingeerde namen.

Ondersteun ook "Cultureel Centrum"