fbpx

Word zendeling

Otto Kalsbeek

Como, Italië

2024

Otto Kalsbeek

Ciao! Mijn naam is Otto Kalsbeek. Samen met mijn ouders en zusje woon ik in een klein dorp in Friesland. Onlangs heb ik mijn tweede ICT-studie aan het mbo afgerond. Ik ben dankbaar voor mijn omstandigheden: een dak boven mijn hoofd, een veilige woonomgeving, gamevrienden over de hele wereld en een fijne plek bij de Baptistengemeente Lemmer. Ik besef echter dat velen deze kansen niet hebben.

Nu mijn studie klaar is, wil ik graag iets van de wereld zien en er tegelijkertijd zijn voor mensen die het minder goed hebben dan ik. Na wat nadenken over wat ik zou kunnen doen, kwam ik via een zoektocht op internet CAMA Zending tegen, dat een onvergetelijke zomer organiseert voor zoveel mogelijk vluchtelingenkinderen. Ik nam contact op met CAMA Zending en tijdens een goed gesprek bleek dat de organisatie (Sinai.org), waarmee ze samenwerken in Italië, behoefte heeft aan mensen die zowel goed Engels spreken als les in computervaardigheden kunnen geven.

Daarom ga ik van september tot en met december naar Italië om vluchtelingen, voornamelijk uit Afrika en Azië, hiermee te helpen. Veel van deze vluchtelingen komen Europa binnen zonder iets en hebben dringend hulp nodig. Door hen computervaardigheden aan te leren, hoop ik hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ik heb er veel zin in en kijk er erg naar uit om met de Sinai.org stichting samen te werken, die prachtig werk verricht onder de vluchtelingen in de regio van het het Comomeer.

Hun motto spreekt mij enorm aan: ‘Loving their neighbour as themselves and giving to many others the strength to start again.’ (Hun naaste liefhebben als zichzelf en vele anderen de kracht geven om opnieuw te beginnen). Daarnaast zie ik dit als een kans voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is een stap uit mijn eigen veilige en comfortabele omgeving en een manier om mijn relatie met God te verdiepen. Ik besef dat deze periode confronterend en soms moeilijk kan zijn, maar ik verwacht ook veel mooie ervaringen op te doen en te genieten van het mooie Italië en de heerlijke keuken.

Tijdens mijn tijd in Italië ben ik afhankelijk van gebed en giften voor mijn kost en inwoning. Als je mij wilt steunen, kan dat via CAMA Zending (hier onderaan). CAMA Zending heeft een ANBI-status, waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Ik wil je alvast bedanken voor je gebed en/of bijdrage. Wil je op de hoogte blijven van mijn belevenissen, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Dio ti benedica e cordiali saluti, Otto!

Ondersteun ook "Otto naar Italië"