fbpx

Word zendeling

Geven

Zending met buitenboordmotoren in Suriname

30 aug 2018

Zendeling aan het werk met onderdeel buitenboordmotor

Zending met buitenboordmotoren in Suriname

30 aug 2018

Ja, je leest het goed! In Suriname zijn we bezig met zending, onder andere door middel van buitenboordmotoren. Zending hoeft namelijk niet alleen maar het prediken van het Evangelie te zijn. Het is juist een goede combinatie tussen “woord en daad”, in theologentermen ook wel “holistische zending” genoemd. Suriname is hier een perfect voorbeeld van.

Marco & Marjolein Schuurmans zijn vanaf 2012 uitgezonden onder de Wajana-indianen in de binnenlanden van Suriname.  Ze proberen er vooral Jezus liefde te laten zien en leiders toe te rusten. Gemeentewerk behoort tot de kern van hun werkzaamheden. Toch is dit niet het enige. Marco en Marjolein proberen te helpen daar waar nood is en zetten hun kennis en kunde in ten goede van de Wajana-indianen. Zo ontstond het idee om een werkplaats te openen waar buitenboordmotoren gerepareerd konden worden. Een groot project werd opgezet, lokale inwoners werden getraind en de juiste gereedschappen werden aangeschaft.

Afgelopen week kregen we van Marco en Marjolein het mooie nieuws te horen dat de Authorised Service Workshop officieel geopend is! De eerste reparatieverzoeken voor buitenboordmotoren zijn al binnen, de klanten zijn tevreden en de lokale bewoners zijn onwijs dankbaar. Inwoners van omliggende dorpjes verhuizen zelfs vanwege het bedrijfje, waarmee de impact op het dorp groot is.

Mensen worden in staat gesteld om een eigen inkomen te verwerven. Het bedrijft valt verder onder een lokale stichting en de winst vloeit terug in projecten die weer ten behoeve zijn van de lokale samenleving.

We zijn iedereen dankbaar die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie project! Zonder alle financiële steun en gebeden uit Nederland was dit niet mogelijk geweest. Juist door praktisch te helpen en te geloven in de Wajana-indianen laten we zien dat Jezus leeft en de Wajana-indianen op het oog heeft!

Bekijk de video voor een korte sfeerimpressie van de werkzaamheden, gemaakt door Marco Schuurmans.

Nieuwste berichten

Beschikbaar zijn. En jij?

Beschikbaar zijn. En jij?

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een ...
Je netwerk is groter dan je denkt!

Je netwerk is groter dan je denkt!

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als ...
Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Dorien is Nederlandse en is sinds 2017 getrouwd met Gaspar uit Ghana. Na een periode ...
Word ook Mission Partner

Word ook Mission Partner

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...