fbpx

Word zendeling

Geven

Zending met gerecyclede autobatterijen

13 sep 2018

Zendelingen Anco en Ewien staan voor grote zeecontainer

Zending met gerecyclede autobatterijen

13 sep 2018

Ja! Je leest het goed! Gerecyclede lithium autobatterijen kunnen goed gebruikt worden voor zendingswerk! Gisteren spraken we Anco van Bergeijk aan de telefoon over zijn werk in West-Afrika. Hij vertelde enthousiast dat hij in de afgelopen maand drie gigantisch grote zeecontainers gevuld heeft met allerlei materialen die weer gebruikt worden op het zendingsveld. Wat een werk!

Dit is goed nieuws, want energie is vaak erg duur in Afrikaanse landen.

Zo wordt de zonne-energie installatievan  ‘De Hoop Kliniek’ in Guinee binnenkort uitgebreid en gaat de Bijbelschool in Bobo-Dioulasso (Burkina Faso) ook over op de natuurlijke energiebron. Dit is goed nieuws, want energie is vaak erg duur in Afrikaanse landen. Anco vertelde dat de Bijbelschool in Burkina Faso op het moment maar liefst negen aansluitingen bij de netbeheerder heeft! De eerste 100 kWh aan stroom is namelijk nog betaalbaar, maar wanneer ze daarboven komen worden de tarieven erg hoog.  Zonne-energie is dus een enorme uitkomst voor Bijbelschool in Bobo-Dioulasso!

Wil jij hierbij helpen?

Vandaar dat er op het moment drie zeecontainers vol met zonnepanelen, gerecyclede lithium autobatterijen en andere materialen op weg zijn naar West-Afrika. De containers zitten zo vol dat een rolstoel (zie foto) er nog maar net in paste. Geweldig dat we op deze manier zendelingen in afgelegen gebieden mogen ondersteunen! Wil jij hierbij helpen? Anco vertelde dat een aantal spullen later betaald mogen worden, omdat nog niet alle financiën rond zijn. We zoeken hier nog  €18.000,- om o.a. de Bijbelschool in Burkina Faso over te laten gaan op zonne-energie. Geven kan gemakkelijk via onderstaande knop.

Nieuwste berichten

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

Samen Jezus zichtbaar maken waar Hij niet of nauwelijks gezien wordt. Het raakt ons ...
Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter ...
Kom eens kijken in mijn tuin

Kom eens kijken in mijn tuin

‘Kom eens kijken in mijn tuin’, zei God een aantal jaar geleden tegen een voormalig ...
Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Na twaalf jaar zendingsdienst in Portugal zijn Peter en Annie Verhoef met hun vier ...