fbpx

Word zendeling

Geven

CAMA op de kaart

CAMA Zending staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een internationale beweging met meer dan zes miljoen leden. CAMA Zending is de Nederlandse afdeling en is opgericht in 1955. Hoewel CAMA aan het einde van de negentiende eeuw als zendingsbeweging in de Verenigde Staten begon, hebben we nu partners in meer dan tachtig landen. CAMA Zending zendt haar eigen zendelingen uit, maar op het zendingsveld wordt intensief samengewerkt met teams afkomstig uit verschillende landen. Samen hebben we als doel om onder elk volk gemeenten te stichten. Ontdek op het onderstaande kaartje in welke gebieden de Nederlandse CAMA zendelingen uitgezonden zijn.

Alliance World Fellowship (AWF)

De AWF is ontstaan tijdens een eerste internationale bijeenkomst van CAMA leiders in Nyack, New York, in 1975. Tijdens deze bijeenkomst is besloten om elke vier jaar een internationale conferentie te organiseren voor alle AWF partners, dat wil zeggen: elke CAMA gemeente wereldwijd. Gaandeweg de jaren ontstond het verlangen naar een actievere rol van de AWF op het gebied van uitwisseling, samenwerking en dienstverlening. Dit resulteerde in het volgende mission statement:

“De missie van de AWF is om samenwerking tussen haar lidkerken te faciliteren, terwijl ze werken aan de vervulling van de Grote Opdracht.”

Er ontstond een internationale visie voor zending. De wereld werd in verschillende regio’s verdeeld, elk onder verantwoordelijkheid van een regiocoördinator.

130 jaar bediening

15000 Vrijwillgers

12.000.000 mensen gediend

93 landen

120 Onderwijs instellingen

1500 Zendelingen

30.000 Voorgangers

*(2021)