fbpx

Word zendeling

Frans en Anna van der Meer

Arabië

2020

Frans en Anna van der Meer

Wij zijn Frans en Anna van der Meer. Al enkele jaren komen wij in Arabië, in eerste instantie met groepen uit Nederland om daar een lokale CAMA-kerk te ondersteunen bij hun werk onder vluchtelingen. Bij het zien van de materiële en geestelijke nood onder zowel de vluchtelingen als de plaatselijke bevolking, kwam bij ons het verlangen om in dit deel van de wereld fulltime actief te worden.

In september 2020 zijn we daarom voor langere periode naar deze regio verhuisd. In de eerste jaren hebben we tijd genomen voor een taal- en cultuurstudie. In de plaats waar wij aan het werk willen, zijn er slechts enkelen die Engels spreken waardoor het voor ons belangrijk is het Arabisch te kunnen spreken en verstaan.

Tijdens onze studie kwamen wij in contact met een kliniek die dringend een echtpaar zocht om het team in hun (poli)kliniek in de woestijn in het zuiden van het land te komen versterken. Vanuit deze kliniek wordt medische hulp geboden aan de bedoeïenen die in deze woestijn wonen. De bedoeïenen waren ooit de trotse heersers van het Midden-Oosten, maar zijn tegenwoordig een minderheid en sociale outcast in de ogen van de huidige bevolking. In het gebied rondom de kliniek wonen de armste van deze bedoeïenen.

In deze kliniek kunnen we met onze professie en ervaring aan de slag gaan: Anna als verpleegkundige waarbij ze voornamelijk thuiszorg gaat bieden aan de gezinnen, Frans als ICT-er en administrateur. Daarnaast werkt Frans mee met het onderhoud bij de kliniek en bij mensen thuis. In de contacten die we  opdoen, willen we de hoop van het evangelie delen en Jezus’ liefde laten zien.

Ondersteun ook "Gemeentewerk Arabië"