fbpx

Word zendeling

Geven

14 organisaties slaan handen ineen met campagne No-Choice

10 okt 2019

Banner No Choice met logo No Choice en foto vrouw met hoofddoek

14 organisaties slaan handen ineen met campagne No-Choice

10 okt 2019

Wereldwijd zijn er 3 miljard mensen die nog nooit van Jezus hebben gehoord. Dat is 40 procent van de wereldbevolking. Volgens Jan Wolsheimer, bestuurslid van CAMA Zending en woordvoerder van de campagne kunnen deze mensen niet kiezen voor Jezus, omdat ze geen keus hebben. “Miljoenen mensen weten niet van het bestaan van het christelijk geloof, laat staan dat ze ooit van Jezus als de Zoon van God hebben gehoord.” Dertien christelijke goede doelen hebben daarom hun handen ineen geslagen om christenen in Nederland hiervan bewust te maken. De campagne No-Choice werd op 5 oktober gelanceerd met de boodschap: bid, deel, ga!

Missie Nederland is een van de initiatiefnemers van No-Choice: “Er zijn grote gebieden waar geen zendingswerkers zijn. En als ze er komen, is de gemeenschap zo gesloten of vijandig dat er geen mogelijkheid is om het Evangelie te brengen. Denk ook aan onherbergzame gebieden of gesloten gemeenschappen in de westerse wereld. Maar overal geldt: als mensen het Evangelie niet horen, dan kunnen ze ook niet kiezen om Jezus te volgen. Die nood raakt ons diep.”

Bid, deel, ga

De dertien organisaties werken samen aan de campagne No-Choice. Ze roepen christenen in Nederland via allerlei kanalen op om aan de slag te gaan: bid, deel, ga! Bidden kan voor de mensen die nog niet bereikt worden en voor de organisaties die werken aan de verspreiding van het Evangelie. Door de verhalen van de minst bereikten te delen, online en offline, kan iedereen bijdragen aan meer bewustwording. Tenslotte zet No-Choice mensen aan het denken: ‘Wat ga jij doen? Heb je wellicht zelf een roeping voor het zendingswerk onder de onbereikten?’

 

Organisaties

De campagne, die twee tot drie jaar in beslag zal nemen, werd begin oktober gelanceerd met een eigen website en social media kanalen. Ook zullen deelnemende organisaties aandacht besteden aan No-Choice in hun eigen publicaties. Deelnemende organisaties zijn GlobalRize, TWR, CAMA Zending, 3xM, Wycliffe Bijbelvertalers, Missie Nederland, OMF, Stichting Gave, Interserve, Pioneers Nederland, WEC Nederland, Bible League, Frontiers en Jesus.net.

Nieuwste berichten

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

Samen Jezus zichtbaar maken waar Hij niet of nauwelijks gezien wordt. Het raakt ons ...
Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter ...
Kom eens kijken in mijn tuin

Kom eens kijken in mijn tuin

‘Kom eens kijken in mijn tuin’, zei God een aantal jaar geleden tegen een voormalig ...
Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Na twaalf jaar zendingsdienst in Portugal zijn Peter en Annie Verhoef met hun vier ...