fbpx

Word zendeling

Geven

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

28 mrt 2024

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

28 mrt 2024

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La Rambla, ligt de beruchte wijk El Raval. Een deel van deze wijk staat bekend als het afvoerputje van de stad en zij, voor wie het leven anders is gelopen dan gehoopt, brengen hier veel tijd door. Meerdere mensen hier vinden hun toevlucht in verdovende middelen, of begeven zich naar de bordelen.

 

Duizenden mensen leven noodgedwongen op straat in Barcelona. Zo ook Rolina* een vrouw van rond de 35 jaar, die regelmatig de vuilnisbakken aan het nazoeken is of er iets eetbaars of drinkbaars was achtergelaten. Ze was naar Barcelona gekomen in de hoop op een beter bestaan, maar is uiteindelijk op straat beland. Haar nieuwe realiteit is alles behalve wat ze zich had voorgesteld.

Zo heeft elke dakloze zijn of haar eigen verhaal; vaak hele gewone mensen voor wie het leven anders liep dan gehoopt. Te midden van dit alles is er een man met een groot hart voor Jezus en een groot hart voor deze mensen; Antonio. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt, samen met zijn vrouw, om er voor deze mensen te zijn. Samen met vrijwilligers, waar er om allerlei redenen helaas veel te weinig van zijn, runt hij een inloophuis midden in de wijk El Raval. Er worden warme maaltijden – voor 70 tot 80 personen per keer – gekookt, er wordt ontbijt geserveerd, er wordt kleding gegeven, er worden slaapzakken of dekens uitgedeeld op straat. Ze zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers en van giften van kerken en particulieren.

Boven en voor alles wordt het evangelie gedeeld en de boodschap gebracht dat er in Jezus Christus herstel en een herstart mogelijk is. Heel wat mensen kunnen inmiddels getuigen van dit herstel en deze kans op een herstart. Dankzij de inzet, het hart, de liefde en de vasthoudendheid van Antonio en zijn team, al zal Antonio zelf in geen geval ook maar enige eer aan zichzelf toebedelen. Een deel van de daklozen die zijn geholpen hebben Jezus ontmoet en konden succesvol opnieuw integreren in de samenleving.

Helaas is het aantal keren per week waarop een warme maaltijd of ontbijt kan worden aangeboden minder geworden dan eerder. Er zijn minder vrijwilligers, minder financiën, de stichting ontvangt geen subsidies omdat ze uitgesproken christelijk zijn en voluit het evangelie verkondigen.

 

Antonio zou dolgraag iemand, voor kortere of langere tijd, willen die hem kan ondersteunen in praktische, organisatorische en administratieve werkzaamheden. Ook groepen zijn heel erg welkom, bijvoorbeeld om een week mee te draaien, maaltijden te verzorgen, de straten in te gaan om uit te reiken naar de daklozen met praktische hulp, maar vooral om Jezus zichtbaar te maken en te vertellen over Zijn liefde en het nieuwe leven dat Hij wil geven.

Ben je in de gelegenheid om te helpen door iets van je tijd beschikbaar te stellen? We vertellen je heel graag hoe je precies kunt helpen. Je kunt met ons in contact komen via hans@camazending.nl of bekijk de vacature hier.

*pseudoniem

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...
Jeugdgroep gezocht! Met jouw jongerengroep naar Spanje?

Jeugdgroep gezocht! Met jouw jongerengroep naar Spanje?

We zijn dringend op zoek naar een jongerengroep voor hulp bij de organisatie van een ...