fbpx

Word zendeling

Geven

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

19 mrt 2024

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

19 mrt 2024

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief onderhandeld over een staakt het vuren en over het vrijlaten van de gegijzelden. Israël zal niet rusten, totdat alle gijzelaars terug zijn. Spannend is het en spannend blijft het voorlopig, maar te midden van al dit “aards gedruis” mogen  Albert en Esther Knoester hier hun “missie” voortzetten.

Dankbaar voor uw bijdrage aan de ‘noodhulp’

Albert en Esther bedankten u voor uw geweldige respons op de vraag voor noodhulp: “Individuele mensen, Gemeenten, organisaties enz. mogen zo een handreiking zijn en ons helpen om ook op deze manier Israël te zegenen. Het bemoedigt en raakt  de harten van de soldaten en anderen als we door uw gift (namens gelovigen uit de volkeren) hen iets kunnen geven.”

De Gift-cards en Psalmboekjes

Esther deelt: “Een bekende bracht een commandant van een legereenheid naar het inloophuis. Samen met zijn maten is hij ingezet in Khan Younis. Geloof in God, daar had hij niet veel mee. Ook hij kwam met de vraag: ”Mevrouw, waarom moeten ze altijd ons hebben?” Ik probeer toch altijd maar weer terug te verwijzen naar hun eigen Bijbel. Ik liet hem Ps. 83 lezen. Vers 5: ”Kom, zeiden zij, laten wij hen uitroeien, zodat zij geen volk meer zijn en aan de naam van Israël niet meer gedacht wordt”. Een groot voorrecht, om als “heidin” (niet-joodse) joodse mensen “wijs te maken” met hun eigen Bijbel.

Bij het weggaan gaf ik hem een gift-cadeaukaart mee en een Psalmboekje en zei: ”Je moet dit maar eens lezen. Hierin wordt op veel plaatsen verwezen naar de échte uiteindelijke Hoop van en voor Israël”.

We zijn dankbaar dat we namens christenen in Nederland deze gift-cadeaukaarten kunnen uitreiken als kleine bemoediging. Twee weken later kwam hij terug en hebben we via hem al zijn manschappen een gift-cadeaukaart en een Psalmboekje kunnen geven.”

Gebed

Bid voor een geestelijk ontwaken door alle crisis, trauma en nood, verdriet en pijn heen en dat de harten opengaan voor hun eigen Messias, de Heere Jezus. Bid daarom met een algemene stem, om vrede voor Jeruzalem!

Ook gebed voor de overheid blijft enorm belangrijk. In de brief aan Timotheüs maakt Paulus gebed voor de overheid zelfs de eerste prioriteit: ”Ik vermaan u dan allereerst gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor alle mensen, voor koningen en alle hooggeplaatsten, opdat wij een stil en rustig leven mogen leiden in alle godsvrucht en waardigheid”. Daarom bidden we voor de overheid hier in Israël. Maar ook gebed voor de overheid in Libanon is nodig. Dat ook zij het kwaad dat er binnen hun grenzen is weten te beteugelen.

Bid voor Albert en Esther Knoester en voor Ernst en Johanna Boogert en hun kinderen. Bid om bescherming en voor kansen om juist nu Jezus zichtbaar te kunnen maken. 

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...