fbpx

Word zendeling

Geven

#BELIGHT: Kinderen helpen na ramp in Sulawesi

5 dec 2018

Zendingsveld, mensen zitten voor tent

#BELIGHT: Kinderen helpen na ramp in Sulawesi

5 dec 2018

Inmiddels is het al weer 2 maanden na de zware aardbevingen en tsunami in Sulawesi. De berichtgeving en media zijn langzamerhand een beetje stil geworden over de gigantische ramp, maar de problemen zijn er nog niet minder om geworden. CAMA zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker zijn nog steeds druk bezig met het coördineren van hulpverlening voor de slachtoffers in Palu. Samen met CAMA Indonesië wordt er veel werk verzet. Juist daar waar het zo duister is mogen we het licht van Jezus laten schijnen.

“Ze heeft haar kind en 3 kleinkinderen weg zien zakken in de modder”

En dat is hard nodig. Peter en Anne-Marie schrijven in hun nieuwsbrief dat ze bijna niet kunnen bevatten wat er allemaal gebeurd is. “Door modder weggevaagde dorpen, overal huizen en gebouwen in puin. Wegen die in een heuvelweg zijn veranderd. Grote gebieden die als het ware door een blender zijn gegaan. Waren er voorheen dorpen, nu zijn er alleen nog wat sporen te zien van de huizen die er stonden. En het ergste van alles: vaders, moeders en kinderen die elkaar zijn kwijtgeraakt. We spraken met een aantal mensen. Onder andere met een oma (zie foto), zij zat boven op het dak terwijl de ramp gebeurde. Ze heeft haar kind en 3 kleinkinderen weg zien zakken in de modder.”

“Kinderen gezond”

Peter en Anne-Marie schrijven laten verder weten dat ze enorm dankbaar zijn voor al de gebeden en geld dat is ingezameld. Samen met de Unie van Baptisten gaan Peter en Anne-Marie namens CAMA Zending een programma uitvoeren genaamd “kinderen gezond”. Samen met een team van vrijwilligers gaan zij aan 1.000 kinderen voorlichting geven over gezondheid, zoals handen wassen, tandenpoetsen en lichaamshygiëne. Dit gebeurt samen met een traumateam van de CAMA-kerk van Indonesië.

Gedurende twee uur wordt er met de kinderen gepraat, gezongen en worden ze uitgedaagd te vertellen over hun ervaringen. Na afloop krijgen de kinderen een tas met tandenborstels, tandpasta, zeep, handdoek en gezond eten. We hopen dit programma uit te breiden naar 3.000 kinderen, maar daar zijn nog niet voldoende middelen voor.

Zorgen voor prachtige jonge mensjes

In rampen zoals deze is het belangrijk om ook goed voor de kinderen te zorgen, om juist het licht van Jezus in hun levens te laten schijnen. Ongeacht hun afkomst of religie  laten Peter en Anne-Marie het licht schijnen onder deze prachtige jonge mensjes, die de afgelopen tijd veel hebben mee gemaakt.

Doet u ook mee?

Giften aan CAMA Zending voor Sulawesi worden direct door onze lokale CAMA zendelingen ingezet

 

Nieuwste berichten

De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...
Hoop in West-Afrika

Hoop in West-Afrika

In N’Zao, een dorpje in Zuid-Oost Guinee, bevindt zich een klein ziekenhuis, de Hoop ...