fbpx

Word zendeling

Geven

#BELIGHT: Kinderen helpen na ramp in Sulawesi

5 dec 2018

Zendingsveld, mensen zitten voor tent

#BELIGHT: Kinderen helpen na ramp in Sulawesi

5 dec 2018

Inmiddels is het al weer 2 maanden na de zware aardbevingen en tsunami in Sulawesi. De berichtgeving en media zijn langzamerhand een beetje stil geworden over de gigantische ramp, maar de problemen zijn er nog niet minder om geworden. CAMA zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker zijn nog steeds druk bezig met het coördineren van hulpverlening voor de slachtoffers in Palu. Samen met CAMA Indonesië wordt er veel werk verzet. Juist daar waar het zo duister is mogen we het licht van Jezus laten schijnen.

“Ze heeft haar kind en 3 kleinkinderen weg zien zakken in de modder”

En dat is hard nodig. Peter en Anne-Marie schrijven in hun nieuwsbrief dat ze bijna niet kunnen bevatten wat er allemaal gebeurd is. “Door modder weggevaagde dorpen, overal huizen en gebouwen in puin. Wegen die in een heuvelweg zijn veranderd. Grote gebieden die als het ware door een blender zijn gegaan. Waren er voorheen dorpen, nu zijn er alleen nog wat sporen te zien van de huizen die er stonden. En het ergste van alles: vaders, moeders en kinderen die elkaar zijn kwijtgeraakt. We spraken met een aantal mensen. Onder andere met een oma (zie foto), zij zat boven op het dak terwijl de ramp gebeurde. Ze heeft haar kind en 3 kleinkinderen weg zien zakken in de modder.”

“Kinderen gezond”

Peter en Anne-Marie schrijven laten verder weten dat ze enorm dankbaar zijn voor al de gebeden en geld dat is ingezameld. Samen met de Unie van Baptisten gaan Peter en Anne-Marie namens CAMA Zending een programma uitvoeren genaamd “kinderen gezond”. Samen met een team van vrijwilligers gaan zij aan 1.000 kinderen voorlichting geven over gezondheid, zoals handen wassen, tandenpoetsen en lichaamshygiëne. Dit gebeurt samen met een traumateam van de CAMA-kerk van Indonesië.

Gedurende twee uur wordt er met de kinderen gepraat, gezongen en worden ze uitgedaagd te vertellen over hun ervaringen. Na afloop krijgen de kinderen een tas met tandenborstels, tandpasta, zeep, handdoek en gezond eten. We hopen dit programma uit te breiden naar 3.000 kinderen, maar daar zijn nog niet voldoende middelen voor.

Zorgen voor prachtige jonge mensjes

In rampen zoals deze is het belangrijk om ook goed voor de kinderen te zorgen, om juist het licht van Jezus in hun levens te laten schijnen. Ongeacht hun afkomst of religie  laten Peter en Anne-Marie het licht schijnen onder deze prachtige jonge mensjes, die de afgelopen tijd veel hebben mee gemaakt.

Doet u ook mee?

Giften aan CAMA Zending voor Sulawesi worden direct door onze lokale CAMA zendelingen ingezet

 

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.