fbpx

Word zendeling

Geven

Ben jij ook zo bang?

24 nov 2022

Ben jij ook zo bang?

24 nov 2022

84 % van de Nederlanders maakt zich zorgen over de oorlog in Oekraïne. Een derde van de huishoudens heeft momenteel moeite om rond te komen. Eén op de zes Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar denkt er serieus over een einde aan zijn of haar leven te maken. Angst lijkt steeds meer om zich heen te grijpen in Nederland. Ben jij ook zo bang?

Wat een bemoediging!

Angst is niet ongewoon. Iedereen heeft er wel eens mee te maken, vertelt zendingsorganisatie CAMA Zending. We leven in een onrustige tijd waarin er veel op ons af komt. Gelukkig hebben we de beloften van God: zo staat er bijna 400 keer in de Bijbel dat we niet bang hoeven te zijn, wat een bemoediging!

Overleden boeddhist

Willem en Nienke – CAMA zendelingen in een gesloten land in Azië – hebben ook veelvuldig met angst te maken. Kortgeleden nog werden ze gevraagd om te bidden in het huis van een overleden boeddhist. Sinds de dood van deze vrouw durfde niemand het huisje meer binnen te gaan.

De kust is veilig

Willem en Nienke durfden wel! Ze hebben simpelweg gebeden dat de duisternis zou verdwijnen en Gods licht zichtbaar zou worden in de buurt. Buren bekeken het buiten van een afstandje en kwamen na het gebed voorzichtig naar binnenschuifelen, toen ze voelden dat de kust weer veilig was. Wat een mooie ervaring!

Het antwoord op angst

Het overgrote deel van de bevolking waar zendelingen Willem en Nienke wonen is boeddhist of animist. Boeddha en de geesten moeten tevreden worden gehouden, mensen leven in constante angst. Willem en Nienke hebben het antwoord op deze angst: Jezus! Zij maken Jezus zichtbaar op deze duistere plek.

We zijn allemaal geroepen om – op onze eigen plek – het antwoord te geven wanneer er sprake is van angst is: de uitzonderlijke, onvoorwaardelijke en warme liefde van Jezus.

Doe mee

Zendingsorganisatie CAMA Zending is op zoek naar honderd nieuwe donateurs die samen Jezus zichtbaar willen maken. Nog steeds zijn er 3 miljard mensen, verspreid over heel de wereld, die geen kans hebben om Jezus te leren kennen. CAMA Zending zendt zendelingen uit naar de minst bereikte volken. Word jij één van de honderd nieuwe donateurs? Met jouw gift kunnen we het licht van Jezus op die plekken brengen waar de angst het grootst is.

De Heer is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen?
Bij de Heer is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn?

Psalm 27:1

Klik hier voor meer informatie en word donateur.

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.