fbpx

Word zendeling

Geven

Ben jij ook zo bang?

24 nov 2022

Ben jij ook zo bang?

24 nov 2022

84 % van de Nederlanders maakt zich zorgen over de oorlog in Oekraïne. Een derde van de huishoudens heeft momenteel moeite om rond te komen. Eén op de zes Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar denkt er serieus over een einde aan zijn of haar leven te maken. Angst lijkt steeds meer om zich heen te grijpen in Nederland. Ben jij ook zo bang?

Wat een bemoediging!

Angst is niet ongewoon. Iedereen heeft er wel eens mee te maken, vertelt zendingsorganisatie CAMA Zending. We leven in een onrustige tijd waarin er veel op ons af komt. Gelukkig hebben we de beloften van God: zo staat er bijna 400 keer in de Bijbel dat we niet bang hoeven te zijn, wat een bemoediging!

Overleden boeddhist

Willem en Nienke – CAMA zendelingen in een gesloten land in Azië – hebben ook veelvuldig met angst te maken. Kortgeleden nog werden ze gevraagd om te bidden in het huis van een overleden boeddhist. Sinds de dood van deze vrouw durfde niemand het huisje meer binnen te gaan.

De kust is veilig

Willem en Nienke durfden wel! Ze hebben simpelweg gebeden dat de duisternis zou verdwijnen en Gods licht zichtbaar zou worden in de buurt. Buren bekeken het buiten van een afstandje en kwamen na het gebed voorzichtig naar binnenschuifelen, toen ze voelden dat de kust weer veilig was. Wat een mooie ervaring!

Het antwoord op angst

Het overgrote deel van de bevolking waar zendelingen Willem en Nienke wonen is boeddhist of animist. Boeddha en de geesten moeten tevreden worden gehouden, mensen leven in constante angst. Willem en Nienke hebben het antwoord op deze angst: Jezus! Zij maken Jezus zichtbaar op deze duistere plek.

We zijn allemaal geroepen om – op onze eigen plek – het antwoord te geven wanneer er sprake is van angst is: de uitzonderlijke, onvoorwaardelijke en warme liefde van Jezus.

Doe mee

Zendingsorganisatie CAMA Zending is op zoek naar honderd nieuwe donateurs die samen Jezus zichtbaar willen maken. Nog steeds zijn er 3 miljard mensen, verspreid over heel de wereld, die geen kans hebben om Jezus te leren kennen. CAMA Zending zendt zendelingen uit naar de minst bereikte volken. Word jij één van de honderd nieuwe donateurs? Met jouw gift kunnen we het licht van Jezus op die plekken brengen waar de angst het grootst is.

De Heer is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen?
Bij de Heer is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn?

Psalm 27:1

Klik hier voor meer informatie en word donateur.

Nieuwste berichten

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Bron: Christelijk Nieuws In een aflevering van RD ‘Uit of Thuis’ vertellen Peter ...
De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...