fbpx

Word zendeling

Geven

Corona-update: dringend gebed gevraagd

19 mrt 2020

Zending dringend gebedsverzoek biddende handen

Corona-update: dringend gebed gevraagd

19 mrt 2020

Ook CAMA Zending kan er niet om heen: het Coronavirus heeft grote impact op onze werkzaamheden. Maar belangrijker nog. Het heeft vooral impact op de werkzaamheden en dagelijkse levens van onze zendelingen. Vandaar dat ik, Boudewijn van Schoonhoven, jullie met urgentie wil vragen om te bidden voor onze zendelingen. Op dit moment krijgen we van verschillende zendelingen zorgwekkende berichten. Helaas kan ik vanwege veiligheidsredenen niet alle berichten en details delen. 

Zendelingen in Azië

Een aantal van de CAMA Zendelingen in Azië vertelden dat zij eerder terug naar Nederland komen. De kans is groot dat ze in quarantaine komen. Ook hebben ze problemen met de visumaanvraag omdat het reizen bemoeilijkt is.

Zendelingen in Azië (2)

De vraag is wat zij de komende periode moeten doen. Deze zendelingen wonen en werken op een eiland. Het vliegverkeer is al aardig uitgekleed op het moment. Het is door de plaatselijke overheid verboden om naar bepaalde gebieden te reizen. We hopen dat er genoeg voedsel op het eiland blijft.

Zendelingen in Midden-Amerika

Deze zendelingen wonen erg afgelegen. Het is onzeker wat er gaat gebeuren. Ze hebben voor de zekerheid voor maar liefst 12 weken aan eten in huis gehaald. Een ritje naar de stad kan zo maar meerdere dagen reizen kosten. Vandaar dat er voorzorgsmaatregelen getroffen worden.

“Zendelingen in Azië (3)

Deze zendelingen zijn op het moment op verlof in Nederland. Het land waar zij vandaan komen krijgt een invlieg verbod waardoor ze het land niet meer in kunnen.

Zendelingen in Afrika

Dit echtpaar kan momenteel niet reizen naar Nederland. Op dit moment is da prima, in de hoop dat er geen urgente reden komt waarom ze alsnog graag terug willen. Alle evenementen zijn afgelast, de scholen gesloten. Het is nog onduidelijk of ons bedrijf open kan blijven. Het gaat hier verder goed, er is geen paniek, ook al werd er enigszins gehamsterd in de supermarkt.

Zendelingen in Europa

Ook onze zendelingen in Europa ervaren de gevolgen van een totale lockdown. Ze vragen gebed voor de dak- en thuisloze mensen. Doordat het gebied waar ze in wonen compleet op slot is kunnen deze mensen nauwelijks aan voedsel en water komen.

Zendelingen in Afrika (2)

Deze zendelingen maken zich zorgen om het land waar ze in wonen. De medische zorg is niet zoals in Nederland. Er zijn veel te weinig Intensive Care-bedden. Als de Coronauitbraak doorgaat kan dat nog wel eens hele grote gevolgen hebben voor de lokale bevolking.

Zendelingen in Azië (4)

Ze waren al van plan om begin april naar Nederland te komen. Na een gewoon medisch consult kregen ze advies snel uit het land waar ze wonen te vertrekken. Alles wijst er op dat dit land in lockdown gaat. Als dat gebeurt komen ze niet meer weg.

Zendeling in Afrika (4)

Deze persoon moet eigenlijk zo snel mogelijk terug naar Nederland, maar alle vluchten zijn geannuleerd. Het is nog maar de vraag of het de komende tijd gaat lukken om terug naar Europa te komen.

Urgent: bid mee

We proberen samen met de zendelingen zo goed mogelijk te beslissen wat wijsheid is. Bidden jullie met ons mee?

  • Bid dat de zendelingen in tijden van angst Jezus’ liefde kunnen laten zien
  • Bid voor de veiligheid van de zendelingen en hun kinderen
  • Bid voor wijsheid in keuzes als het gaat om bijv. vervroegd terugkeren naar Nederland, of juist vanuit verlof opnieuw vertrekken naar het zendingsveld

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...