fbpx

Word zendeling

Geven

De bruiloft in Guinee

9 aug 2022

Bruidspaar Guinee

De bruiloft in Guinee

9 aug 2022

Zack is erg slim, grappig, heeft een geweldige lach en een diepe stem. Hij was er klaar voor om te trouwen, maar leek nooit iemand te vinden die hem interessant leek. Zijn ouders verlangden dat hij zou trouwen met iemand binnen zijn stam en cultuur, maar het wachten duurde lang.

Bekendheid in Guinee

In zijn professionelen werd de Guineese man journalist en een online persoonlijkheid bij het populairste tv- & radiostation van het land. Hij interviewt mensen in machtsposities en stelt vanwege zijn rechtvaardigheidsgevoel vragen waar mensen het antwoord op willen weten, maar niet durven te stellen.

CAMA zendelingen Jon & Anja kennen Zack goed en bidden vaak tot God om hem goddelijke bescherming te geven in het gevaarlijke werk wat de jongeman doet.

Een andere religie

Eindelijk ontmoette de journalist een interessante vrouw, haar naam is Esther, maar zij was afkomstig van een andere stam en religie. Ze ontmoetten elkaar en gingen in gesprek. Zo kwam ook het belangrijke onderwerp ‘geloven’ aan de orde en Esther luisterde met interesse. Hoewel Zack christen was, had Esther andere ideeën over geloven.

Een duistere kracht

Een paar uur later gebeurde er iets heftigs. Esther had een ontmoeting met een duistere kracht die opeens voor het raam verscheen, in de vorm van een gigantische man. Ze was zo bang dat ze niet meer kon praten. Zack zag haar naar het raam wijzen, maar zag niets. Hij begon de naam van Jezus aan te roepen, want hij begreep hoe angstig Esther was.

De duistere man vluchtte weg.

Esther kon verwoorden wat ze gezien en gevoeld had. Zack vertelde haar over de macht van Jezus en dat Jezus sterker was dan welke demonische kracht dan ook. En dat ze de naam van Jezus aan kon roepen wanneer de kracht weer zou verschijnen.

Een paar dagen later gebeurde het opnieuw. De duistere kracht verscheen en Esther riep ‘JEZUS!’. De duistere man vluchtte en keerde nooit weer terug.

Esther komt tot geloof

Op deze manier werd Esther gelovig en besloot naar een kerk te gaan die bestaat uit gelovigen van haar eigen stam en taal; een kleine vervolgde kerk. Zack raadde haar aan om een tijdlang haar geloof niet openbaar te maken. Esther wees dit advies af.

Zack’s ouders waren niet blij met Esther. Veel vrienden en familie dachten dat het een valstrik was om hun knappe, beroemde zoon te vangen. Esther’s ouders komen uit een familie die één van de vooraanstaande families is, omdat ze een specifieke religie naar Guinee hebben gebracht.

‘Zij waren nóg minder enthousiast over Zack en Esther. Ze verklaarden hun dochter dood en vernietigden haar geboorteakte.’

Trouwen

Drie jaar nadat hun avontuur begon, stemden Zack’s ouders eindelijk in met het huwelijk. De predikant van de kleine vervolgde kerk en een belangrijke vrouw uit de kerk werden Esther’s vervangende ouders.

Het huwelijk werd gesloten en het getuigenis van Esther stond centraal in de dienst. Het was een poging om de mensen te bereiken die aanwezig waren en Jezus nog niet kenden. Vanwege de zeer reële bedreigingen op hun leven waren er meer dan 20 veiligheidsmensen van de overheid aanwezig om een ramp te voorkomen.

Gebed

Bidden jullie mee dat God dit pasgetrouwde echtpaar inzet om het Evangelie in Guinee verder te verspreiden?

Nieuwste berichten

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Bron: Christelijk Nieuws In een aflevering van RD ‘Uit of Thuis’ vertellen Peter ...
De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...