fbpx

Word zendeling

Geven

Directeur Boudewijn bezoekt kersverse zendelingen Peter en Annie Verhoef

8 okt 2019

Zendelingen Peter en Annie Verhoef lachen en staan in bos

Directeur Boudewijn bezoekt kersverse zendelingen Peter en Annie Verhoef

8 okt 2019

CAMA Zending vindt het belangrijk dat zendelingen ´lekker aan het werk zijn en lekker in hun vel zitten´.Vandaar dat onze directeur Boudewijn van Schoonhoven regelmatig onze zendelingen bezoekt. Afgelopen week was hij bij Peter en Annie Verhoef in Portugal. Hij kwam er om ze te ondersteunen, bemoedigen en om voor ze te bidden, maar werd zelf ook enorm geraakt!  

Zendelingen eten maaltijd bij hen thuis aan tafel

Peter en Annie versterken jonge potentiële leiders van de kerk van Portugal. Dat doen ze door de Baptisten Bijbelschool te ondersteunen, door counseling te bieden en door betrokken te zijn bij lokale gemeenten. “En dat is te zien ook! Tijdens mijn verblijf mocht ik een aantal jonge mensen leren kennen en persoonlijk horen wat de impact van Peter en Annie is in hun leven”, aldus Boudewijn.

Getuigenis Miguel: het heeft mijn leven veranderd”

De eerste avond kreeg Boudewijn een lift van Miguel, omdat Peter tot ´s avonds laat op de Bijbelschool was geweest. Hij vertelt zijn verhaal en hoe Jezus, door Peter en Annie heen, zijn leven heeft veranderd.

‘Thuis werkte het niet.’ zegt Miguel, zoekend naar woorden die duidelijk tekort doen aan de moeilijke situatie waarin hij zat. Van de voorganger kreeg hij de keuze om naar een tehuis te gaan of om een paar maanden bij Peter en Annie te verblijven. Toen hij bij Peter en Annie kwam werd hij juichend ontvangen door de kinderen. In het begin vond hij het maar saai. Nu zegt hij dat het de beste tijd van zijn leven is geweest. Hij leerde werken met Peter, kreeg counseling van Annie, en vond broertjes in de kinderen. Zijn leven is veranderd, hij heeft bevrijding ervaren en is op een nieuw spoor terecht gekomen, gericht op Jezus. ‘Het heeft mijn leven helemaal veranderd.’

Getuigenis Inês: God heeft ons weer bij elkaar gebracht

Tijdens zijn laatste lunch bij Peter en Annie thuis zat Boudewijn tegenover Inês aan de keuken tafel. Ook zij vertelde een bewogen verhaal.

‘Het was een wonder.’ Zo beschrijft zij wat er gebeurd is. Via de bijbelschool had haar vriend Rafa contact met Peter en Annie. Hij raadde Inês aan om ook eens met Annie te praten. Zij en haar vriend zaten vast in een ongezonde afhankelijkheidsrelatie. Door gesprekken met Annie zag Inês dit heel scherp in en in vertrouwen op God, dat Hij de juiste dingen op Zijn tijd geeft, verbrak ze de relatie met Rafa. ‘Ik hou van je, maar zoals je nu bent kunnen wij niet trouwen.’ Dat was voor hem een wake up call. Beiden gingen aan de slag, ervoeren bevrijding en ontwikkelden nieuwe patronen. Ze zijn nu ruim een jaar gelukkig getrouwd. ‘Het is een wonder dat we toch weer samen zijn gekomen. God heeft ons genezen en weer bij elkaar gebracht – en bespaard voor een relatie van ongezonde afhankelijkheid.’ Rafa is een Portugese evangelist en samen zoeken ze naar Gods leiding voor hun bediening.

Zending is ook kinderwerk, Annie staat in kring met Portugese kinderen

Boudewijn: “Ik ben onder de indruk door deze verhalen. Door een paar dagen met Peter en Annie op te trekken mocht ik zien hoe God hen gebruikt voor Zijn gemeente in Portugal. Ik kwam om hen te bemoedigen, maar voordat ik het wist deelde ik zelf een persoonlijke worsteling waar ik mee zat. Bij Peter en Annie kreeg ik reflectie op mijn situatie en richtten ze me op het zien en luisteren naar God.”

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...