fbpx

Word zendeling

Geven

Dit is waarom zendeling Elmer huilt

17 mrt 2022

Elmer Verweij met gezin

Dit is waarom zendeling Elmer huilt

17 mrt 2022

Zendeling Elmer deelde afgelopen maand een heel persoonlijk moment. Sinds 2021 is hij samen met zijn vrouw en kinderen uitgezonden naar Portugal. En niet zonder reden. Op de plekken waar zij komen zijn weinig christenen. Toen hij de keuken aan het opruimen was had hierover hij een bijzonder gesprek met God.

Door: Elmer Verweij

‘Een klein beetje van Zijn tranen kan ik nauwelijks aan’

‘Ik ben de keuken aan het opruimen en in gesprek met God. Ondanks dat er veel in m’n hoofd en hart afspeelt, lukt het me om in alle rust uit te spreken wie Hij is en wat Hij daarover zegt in de Bijbel. Ik kom in verwondering en weet God dichtbij me. En dan geeft God me een deel van Zijn hart, een klein beetje van Zijn tranen. En een klein beetje van Zijn tranen kan ik nauwelijks aan.

‘… terwijl ik snikkend op m’n knieën ben gaan zitten’

Ik denk aan die mooie lieve jongens waar we wekelijks mee voetballen hier in Belas, Lissabon. Die als rolmodellen dronken vaders op straat hebben en opkijken naar blowende, oudere jongens die werkeloos rondlopen.

Ik denk aan de Afrikaanse flatgebouwen in alle dorpen en steden hier in de buurt. Verpauperd, triest en verwaarloosd, tussen mooie nette en nieuwe gebouwen van Portugezen.

Ik denk aan al die jongeren die langs de weg staan op de bus te wachten. Richting Lissabon. Feesten, dronken worden, hun toekomstbeeld verdrinken en thuis proberen te vergeten.

En dan besef ik me opeens, terwijl ik snikkend op m’n knieën ben gaan zitten, dat ik nog nooit op een plek heb gewoond waar zoveel mensen zijn die God niet kennen en vanuit wanhoop, desillusie en ontreddering leven.

‘We hebben goed nieuws!’

Op deze momenten besef ik me heel goed dat we gezonden zijn. Juist hierom. We hebben goed nieuws! Een verandering is mogelijk, nieuw leven! HOOP. Maar God, waar te beginnen?

Wil jij naast mij, naast ons staan? Bid jij mee voor de 2,9 miljoen inwoners van deze metropool. Voor Hem is niets onmogelijk.’

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.