fbpx

Word zendeling

Geven

Een kans voor jongeren om hun rol in Gods Koninkrijk te leren kennen

14 feb 2024

Een kans voor jongeren om hun rol in Gods Koninkrijk te leren kennen

14 feb 2024

Project van de maand | Februari

 

Envision is onderdeel van CAMA Zending en organiseert korte uitzendingen voor jongeren en jongerengroepen. Tijdens een missiereis, oriëntatiereis, stage of tussenjaar, werken jongeren samen met de zendelingen of Mission Partners van CAMA Zending. Terwijl zij proeven van het zendingsleven en zelf hands-on aan de slag zijn, werken ze tegelijk aan hun persoonlijke groei en missie en zijn van betekenis op de plek waar ze zijn.

Veelal een levens veranderende ervaring.

Een missiereis of short-term uitzending via Envision gaat niet alleen maar om de reis zelf. CAMA Zending start samen met deelnemers en leiders een traject. Zij helpen bij de voorbereidingen en zorgen voor de juiste begeleiding, stellen het inhoudelijke programma samen, en helpen om een persoonlijke missie te formuleren. Voor en na de reis komen de groepen samen om samen na te denken over onderwerpen als omgaan met cultuurverschillen, groepsprocessen, persoonlijk geloof, verwachtingen en persoonlijke missie. Na de reis wordt teruggeblikt en worden opgedane ervaringen omgezet naar de praktijk van elke dag, de eigen gemeente en eigen omgeving.

De keuze uit bestemmingen is zeer divers, net als de mogelijke invulling. Jongeren doen cross-culturele ervaring op en ontdekken hoe het is om te werken in het buitenland. Ze brengen projecten tot stand, maken kennis met een gebied en de bevolking en werken intensief samen met de plaatselijke teams en/of lokale werkers.

Voor de uitvoering van Envision is CAMA Zending afhankelijk van giften van kerken en particulieren. Vind u het belangrijk dat jonge generaties de kans krijgen om op missie te gaan, actief bij te dragen aan lokale zendingsprojecten en aan hun persoonlijke ontwikkeling en missie kunnen werken? Envision heeft een plek waar jongeren kunnen dienen en hun rol in Gods missie kunnen ontdekken.

Meer informatie of dit project ondersteunen? klik hier 

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...