fbpx

Word zendeling

Geven

‘Evangelisatie is vreselijk’

29 sep 2022

‘Evangelisatie is vreselijk’

29 sep 2022

Zendeling zijn in een gesloten land in Azië. Inmiddels is het de dagelijkse realiteit voor Mark en Bibi, maar dat is niet altijd zo geweest! Toen Bibi voor het eerst ging evangeliseren met een groepje mensen van de kerk op straat reageerde ze stellig: ‘Ik vond het vreselijk.’ Ze woonde in een klein dorpje en was ervan overtuigd dat iedereen haar herkende. Toch werd het een bijzondere avond!

‘Mooi niet!’

Rond haar dertiende begon Bibi al boeken te lezen over zendingswerk. Ze vond de avontuurlijke verhalen prachtig, maar was er van overtuigd dat zending niets voor haar was. Een zendeling uit haar gemeente, die op bezoek was in Zuid-Amerika, zei tegen haar dat Bibi later misschien ook als zendeling zou gaan werken. ‘Mooi niet!’ dacht ze bij haar zelf.

God sprak

Toen ze jaren later op straat aan het evangeliseren was met een groepje mensen van haar kerk vond ze het vreselijk. Maar God sprak! Het was al schemerig toen iemand uit het niets naar haar toe kwam. Deze persoon vertelde dat Bibi later voor God in het buitenland zou werken. Ze kende deze persoon niet en stond perplex van de boodschap.

Zendelingen Mark en Bibi van de achterkant anoniem

Verlangen

Samen met Mark bezocht ze verschillende gemeenten, maar waar ze ook kwamen; het ging steeds over zending. Ze waren er net samen voor begonnen te bidden, of het God was die hun misschien iets duidelijk wilde maken. Mark kende via de kerk waarin hij opgroeide verschillende asielzoekers en was met hen bevriend geraakt. Wonen in een andere cultuur trok hem meer aan dan mij, maar ook in mij was een zaadje begonnen te ontkiemen.

Geroepen

Voor haar studie gingen Mark en Bibi een aantal jaren later samen naar Azië, om te kijken of dat de plaats was waar God hen naartoe riep. Tijdens die maanden sprak God duidelijk over mensen die Hem zoeken, maar niet kunnen vinden. Ze kozen er uiteindelijk voor om juist naar dit gebied te gaan om Jezus zichtbaar te maken, tot op de dag van vandaag.

Op zoek naar jou

Heb jij net als Mark en Bibi een zendingsverlangen? Of wil je gewoon eens doorpraten of zending écht iets voor jou is? Kom gerust eens geheel vrijblijvend op de koffie bij Boudewijn om meer te ontdekken. Door onze jarenlange ervaring in zending, een internationaal netwerk en relaties in vrijwel elk land kunnen we goede vacatures op maat aanbieden. Klik op de link en meld je aan!

Nieuwste berichten

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Nog steeds hebben 3 miljard mensen geen toegang tot het evangelie en dat raakt ons. ...
Beschikbaar zijn. En jij?

Beschikbaar zijn. En jij?

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een ...
Je netwerk is groter dan je denkt!

Je netwerk is groter dan je denkt!

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als ...
Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Dorien is Nederlandse en is sinds 2017 getrouwd met Gaspar uit Ghana. Na een periode ...